Milačiću uslovna kazna, Božović će morati da radi

130 pregleda 4 komentar(a)
Dragoslav Milačić Duća, Foto: Luka Zeković
Dragoslav Milačić Duća, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.10.2014. 08:11h

Penzionisani novinar Dragoslav Milačić Duća osuđen je na uslovnu kaznu, a Bato Božović na kaznu rada u javnom interesu, zbog pokušaja sprečavanja policajca Darka Kneževića da u februaru privede Marka Milačića, za vrijeme protesta.

To je odluka sudije Nenada Vujanovića, prema kojoj će stariji Milačić ići u zatvor 30 dana ukoliko u sljedećih godinu dana počini novo krivično djelo. Božović će svakako morati da odradi 74 sata rada u javnom interesu, u roku od dva mjeseca.

Oni su optuženi da su počinili krivično djelo - sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i pokušaj oduzimanja službenog pištolja policajcu Kneževiću.

Obrazlažući odluku, sudija je istakao da su se policajci, svjedočeći istinito izjasnili o događaju i da se na snimcima vidi da je Božović uhvatio mlađeg Milačića oko struka, kako bi policajca spriječio da ga privede, što ni optuženi nije sporio.

“Na snimku se vidi i da ste uhvatili policajca za ruku, hvatanje za pištolj se ne vidi”, rekao je sudija obraćajući se starijem Milačiću.

On je dodao i da je policija tada radila u skladu sa ovlašćenjima i da skup nije bio prijavljen, pa se nezadovoljstvo stanjem u državi nije smjelo izražavati na takav način.

Bonus video: