Maloljetnici da odrade po 120 sati društveno-korisnog rada

Prema optužnici, u novembru 2013. godine u Beranama, M.Š. i B.B. napravili su lažne novčanice koje je F.R. prenio u Pljevlja
1 komentar(a)
euro, novac, Foto: Shutterstock.com
euro, novac, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 29.10.2014. 07:59h

Četvorica maloljetnika osuđenih za falsifikovanje novca, moraće da odrade po 120 sati društveno-korisnog ili humanitarnog rada u toku šest mjeseci.

To je odlučio Apelacioni sud, koji je preinačio presudu Višeg suda u Bijelom Polju. Sudija Šefkija Đečević prvostepenom presudom, izrekao je maloljetnicima vaspitne mjere pojačanog nazora od strane organa starateljstva...

Prema optužnici, u novembru 2013. godine u Beranama, M.Š. i B.B. napravili su lažne novčanice koje je F.R. prenio u Pljevlja. Na skener štampaču M.Š. je skenirao 350 novčanica u apoenima od po pet eura, a B.B. je preko njih, lakom za nokte, napravio srebrnu zaštitnu nit.

“Nakon toga, B.B. je 250 novčanica predao F. R. koji je istog dana, preko M.Š., poslao u Pljevlja maloljetnom E.C. i tada mu ih prodao za 200 eura. Od tih novčanica, E.C. je stavio u opticaj sedam novčanica u više prodajnih pljevaljskih objekata”, piše u presudi.

Osmanaestogodišnjem Berancu M.B. opravosnažena je polugodišnja kazna zatvora, dok je Mojkovčanin I.Ć. takođe osuđen na društveno korisni rad, jer je znao za sve, a nije prijavio nadležnima.

Bonus video: