KUGLANJE

Doklea savladala Mornar

3 komentar(a)
Ženski kuglaški klub Doklea, Foto: Ženski kuglaški klub Doklea
Ženski kuglaški klub Doklea, Foto: Ženski kuglaški klub Doklea
Ažurirano: 28.03.2019. 14:18h

Minulog vikenda u tivatskoj "Župi" startovala je nova kuglaška sezona, mečevima prvog kola prvenstva Crne Gore za muškarce i žeme.

Već u prvom kolu dama kuglašice podgoričke Dokle su priredile veliko iznenađenje savladavši aktuelnog šampiona, ekipu “ Mornara”iz Tivta rezultatom 5:3.

Rezultat je na kraju bio neriješen 3:3, ali su gošće iz Podgorice zahvaljujući više oborenih čunjeva u ukupnom iznosu 2664:2646 i razlici od 18 oborenih čunjeva osvojile dodatna dva boda, i tako poslije dvije godine takmičenja u kuglaškoj ligi Crne Gore nanijeli prvi zvanični poraz prošlogodišnjem osvajaču duple krune.

Kod pobjedničke ekipe ovog puta jako dobro kuglanje pokazale su Marija Ham sa oborenih 512, Dušica Bojović sa 468 i Vjera Škanata sa 446 oborenih čunjeva.

Kod domaćina istakle su se Marina Samardžić sa 480, Aida Kankaraš 459 i Mirijana Ardalić sa 452 oborena čunja.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Porta iz Tivta.

Takmičenje se nastavlja u nedjelju utakmicom Porto - Mornar, dok je Dokla slobodna.

U muškoj konkurenciji, u podgoričkom duelu, Aluminijum je savladao Dokleu sa 7:1 .

Najbolji pojedinac ovog meča bio je Vladan Nikolić sa oborenih 541 čunjem, dok su njegove kolege iz Alumunijuma Grujica Šljivančanin imali 503 cunja i Mele Đuhić 499 oborena čunja dali doprinos pobjedi.

Kod ekipe Doklee više od ostalih igrača prikazali su Kristijan Kiš sa oborenih 495 čunjeva, kao i Branislav Mugoša sa 471 i Mikota Vujovic sa 467.

Meč između Mornara iz Tivta i Doklee I odložen je na zahtjev podgoričke ekipe zbog zdrastvenih problema i igraće u četvrtak.

U sljedećem kolu koje je na rasporedu 2. novembra igra se derbi susret između Mornara iz Tivta i Auminijuma iz Podgorice, dok se u drugom meču sastaju ekipe Dokle i Dokle I.