MUP duguje Begoviću 2.000 eura

U tužbi piše da Begoviću, kao predsjedniku i članu Komisije, u periodu od januara 2009. do juna 2012. godine nijesu isplaćivane naknade za angažovanje u Komisiji MUP-a
144 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Begović, Foto: Savo Prelević
Zoran Begović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.10.2014. 11:59h

Vještak ekonomsko-finansijske struke Borka Boričić, utvrdila je da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) duguje nešto više od 2.000 eura bivšem pomoćniku ministra Zoranu Begoviću.

Bivši rukovodilac Sektora za vanredne situacije i civilnu bezbjednost, tužio je nekadašnju službu zbog neisplaćenih naknada za trogodišnje učestvovanje u Ispitnoj komisiji za polaganje stručnog ispita osoba koje prevoze opasne materije.

Spor je odložen za 27. novembar, jer se Boričić nije pojavila na jučerašnjem ročištu u podgoričkom Osnovnom sudu, a zastupnica imovinsko pravnih interesa države Milanka Rakočević tražila je da se vještak izjasni o načinu obračuna kamate.

Zaštitnik imovinskih prava države traži da se vještak izjasni o načinu obračuna kamate...

U tužbi piše da Begoviću, kao predsjedniku i članu Komisije, u periodu od januara 2009. do juna 2012. godine nijesu isplaćivane naknade za angažovanje u tom državnom tijelu.

U odgovoru na tužbu, tvrdi se da su potraživanja Begovića neosnovana, da je sve isplaćeno i da u tužbi nije preciziran period za koji se potražuje naknada, kao ni visina potraživanja.

Begović je razriješen dužnosti u januaru 2013. godine, kada mu je istekao mandat.

Bonus video: