Završeno suđenje Šofrancu: Detektor nije otkrio pištolj, bio je neispravan

Šofranac je tvrdio da kod sebe nije imao nikakvo oružje tada i da su mu pištolj podmetnuli policajci.
110 pregleda 1 komentar(a)
Marko Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Marko Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.10.2014. 08:20h

Završeno je ponovljeno suđenje Marku Šofrancu, optuženom za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, a presuda će biti izrečena danas.

Šofranac se tereti da je u martu 2012. godine, u diskoteci u centru Podgorice, kod sebe neovlašećno imao pištolj.

Nekadašnji vlasnik diskoteke Veliša Rakočević, potvrdio je juče da je obezbjeđenje na ulazu u klub pretresalo muškarce, ali da detektor za metal nije radio u to vrijeme.

"Poznajem Šofranca, on je često dolazio u diskoteku, ali nijesam te večeri vidio šta se dešavalo, znam samo da je u neko doba došla marica i izvršila raciju", rekao je, između ostalog, Rakočević.

Zastupnica optužbe Danka Ivanović-Đerić, u završnim riječima, istakla je da u ponovljenom postupku nije utvrđeno ništa novo u odnosu na prethodni, pa je zatražila da sud Šofranca oglasi krivim.

Njegov branilac, advokat Radovan Mandić ocijenio je da Šofranca treba osloboditi usljed nedostatka dokaza, jer je iskazima ostalih svjedoka, obesmišljen iskaz policajca Slavka Martića, na kojem se temelji optužba.

Martić je u postupku tvrdio da je u diskoteci zatekao Šofranca sa pištoljem u ruci, da mu je potom oduzeo vatreno oružje i pozvao policiju.

Optuženi je, međutim, tvrdio da kod sebe nije imao nikakvo oružje tada i da su mu pištolj podmetnuli policajci.

U prvostepenoj presudi koju je ukinuo Viši sud, Šofranac je osuđen na tri mjeseca zatvora.

Bonus video: