Odloženo suđenje u predmetu CKB

Advokat Goran Rodić, rekao je sudu da se iz izvještaja ljekara kardiologa iz Njemačke konstatuje da je Bosi Tatar nakon operacije potrebno mirovanjie od tri mjeseca
2 komentar(a)
Bose Tatar i Milka Ljumović, Foto: Savo Prelević
Bose Tatar i Milka Ljumović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2014. 08:46h

Suđenje u predmetu CKB odloženo je za 17. novembar, odlučila je sudija Ana Vuković u Višem sudu u Podgorici iz razloga jer se okrivljena Bosa Tatar nalazi na posoperativnom oporavku u Institutu "Dr Simo Milošević" u Igalu.

Tatar iz tog razloga danas nije mogla da dođe na glavni pretres.

Advokat Goran Rodić, njen branilac, rekao je sudu da se iz izvještaja ljekara kardiologa iz Njemačke konstatuje da je Tatar nakon operacije potrebno mirovanjie od tri mjeseca.

Sudija Ana Vuković je naredila da se pozove vještak medicinske struke za naredni glavni pretres, 17. novembra, koji će se izjasniti da li je Tatar sposobna da prati tok glavnog pretresa.

Specijalna tužiteljka Đurđina Ivanović optužila je šest bivših menadžera u Crnogorskoj komercijalnoj banci da su navodno u periodu od 2005. do 2007. godine zloupotrijebili službeni položaj i toj banci nanijele štetu od 6.922.630 eura.

Optužnica je podignuta protiv nekadašnje generalne direktorice CKB-a Milke Ljumović, bivšeg člana Odbora direktora Bose Tatar i službenika banke Jelice Petričević, Dubravke Pavićević, Veliše Radunovića i Gorice Vujisić.

Optuženima se na teret stavlja da su odobravali kredite i davali garancije firmama - 'Dafin' iz Luksemburga, 'Cattaro Investments', 'Acapulco' iz Podgorice, 'Trade Čavor' iz Kotora, 'Holder Broker diler' iz Podgorice, 'Ocean Gold', bez bilo kakvih sredstava obezbjeđenja i bez garancija.

Tužilac smatra da je bivše rukovodstvo banke na taj način vlasnicima tih firmi pribavilo protivpravnu korist, a CKB oštetilo za oko 6.922.000 eura, jer krediti i garancije nijesu vraćeni, tako da se banka nije mogla ni prinudno naplatiti.

Bonus video: