Zaplijenjeno više od 8 kg skanka

"U rezervoaru vozila 'VW Golf III' pronađeno 15 kesa u kojima se nalazilo 8,170 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank”, navodi se u saopštenju Uprave policije
2 komentar(a)
skank, Foto: Uprava policije
skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 26.10.2014. 18:50h

Službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su, u zajedničkoj aktivnosti koju su sproveli sa službenicima Sektora granične policije, zaplijenili nešto više od osam kilograma skanka i lišili slobode dva lica koja su, kako se sumnja, imala namjeru da drogu prokrijumčare preko granice.

Službenici Grupe su, raspolažući operativnim informacijama da će 24-godišnji R. R. i 25-godišnji E. J. iz Plava pokušati da prokrijumčare skank preko granice sa Srbijom, o tome obavijestili Odjeljenje granične bezbjednosti Berane i Stanicu granične policije Rožaje.

Službenici SGP Rožaje su u suboru, 25. oktobra, oko 09.00 h na graničnom prelazu Dračenovac zaustavili i kontrolisali vozilo „VW Golf III“ plavskih registarskih oznaka, kojim je upravljao R.R, i taksi vozilo koje je išlo za “Golfom” a u kojem se E.J. nalazio na mjestu suvozača.

Ova dva lica, kao i još dva lica koja su se nalazila u vozilima sa njima, su privedena u Odjenjenje bezbjednosti Rožaje.

“Službenici Grupe za suzbijanje droge Bijelo Polje, Berane i Pljevlja su o događaju obavijestili Višeg državnog tužioca u Bijelom Polju i zatražili naredbu za pretres vozila. Po dobijanju naredbe od Višeg suda u Bijelom Polju, izvršen je pretres vozila kojim je u rezervoaru vozila 'VW Golf III' pronađeno 15 kesa u kojima se nalazilo 8,170 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

VDT u Bijelom Polju je naložio da se R.R. i E.J. liše slobode, te da se od druga dva lica uzmu izjave u svojstvu građanina.

Osumnjičeni R.R. i E.J. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: