Trijumf Kipčirčira i Jevtić

“Zadovoljan sam pobjedom, nije bilo lako do nje doći. Jak vjetar me je ometao da trčim još bolje, ali zadovoljan sam i postignutim rezultatom. Sviđa mi se staza, dolazim ponovo”, kazao je Kipčičir
1 komentar(a)
Olivera Jevtić, Foto: Novosti.rs
Olivera Jevtić, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 26.10.2014. 12:57h

Kenijski atletičar Silas Kipčirčir Toek i Olivera Jevtić iz Srbije pobjednici su 21. internacionalnog Podgoričkog maratona.

On je 42 kilometra i 195 metara dugu stazu Podgorica – Golubovci – Tuzi – Podgorica prešao za dva sata, 16 minuta i dvije sekunde.

“Zadovoljan sam pobjedom, nije bilo lako do nje doći. Jak vjetar me je ometao da trčim još bolje, ali zadovoljan sam i postignutim rezultatom. Sviđa mi se staza, dolazim ponovo”, kazao je Kipčičir.

Njegov sunarodnik Džozef Kiprotič Ngeni osvojio je drugo mjesto sa rezultatom dva sata, 17 minuta i 29 sekundi, a kenijsko pobjedničko postolje kompletirao je trećeplasirani Džastus Kipčirčir Kiprono (2:17,56).

Dominaciju Kenijaca u Podgorici upotpunio je Robert Saningo Savojo osvajanjem četvrtog mjesta (2:20,20), dok je peti bio Rus Artem Aleksandrovič (2:21,53).

U konkurenciji maratonki Jevtić je do četvrtog trijumfa u Podgorici došla u vremenu dva sata, 38 minuta i 19 sekundi i tim rezultatom ispunila normu za Svjetsko prvenstvo.

Rekorderka Podgoričkog maratona najbolja je bila i 2008, 2009. i 2012. godine.

“Imala sam cilj da ispunim normu, nije mi bio bitan plasman. Drago mi je što sam ponovo pobijedila na stazi čiji sam rekorder. Za mene sve počinje iz Podgorice, tu sam pralktično napravila prve atletske korake pobjedom kao pionirka na prvenstvu Jugoslavije u krosu”, rekla je Jvtić.

Njena sunarodnica Ana Subotić bila je druga (2:41,15), a treća Prisah Džimuta Bartenge (2:43,11).

U konkurenciji polumaratonaca, koji su trčali od Danilovgrada do Podgorice, pobijedio je Kenijac Stenli Tarus sa rezultatom sat, sedam minuta i sedam sekundi.

Mađar Tamaš Nađi osvojio je drugo mjesto (1:07,20), dok je treći bio Srđan Samardžić iz Bosne i Hercegovine (1:10,27).

Najbolji crnogorski polumaratonac bio je četvrtoplasirani Dragoljub Koprivica (1:12,32).

Kod polumaratonki pobijedila je Kenijka Stela Džipngetič Barsosio sa rezultatom sat, 18 minuta i 20 sekundi.

Hrvatica Marija Varajić bila je druga (1:24,26), dok je treće pripalo Budvanki Daliborki Davidović (1:30,38).

Na današnjoj manifestaciji, u maratonu i polumaratonu, učestvovalo je ukupno 463 takmičara iz 35 država.

Gosti Atletskog saveza i Podgoričkog maratona bili su potpredsjednik Evropske atletske federacije, Francuz Žan Gracija i predsjednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov.

Bonus video: