Marovićevog šuru napao testerom

502 pregleda 82 komentar(a)
Svetozar i Đurđina Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar i Đurđina Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.10.2014. 07:17h

Budvanin Savo Krivokapić tereti se da je prije tri dana u budvanskom naselju Babin do, gdje mu se nalazi porodična kuća, motornom testerom nasrnuo na Podgoričinanina Đoka Prelevića, rođenog brata Đorđine Marović, supruge potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića.

Do incidenta je došlo u uskoj ulici, koja vodi ka kući Krivokapića, a koja prolazi pored bivše kuće nekadašnjeg proslavljenog fudbalskog selektora Miljana Miljanića, koju je prije dvije godine kupila Đorđina Marović.

Krivokapić je poslat prekjuče u spuški zatvor, nakon što mu je sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo „ugrožavanje sigurnosti opasnim oruđem pri tuči ili svađi”.

Na dan incidenta jako nevrijeme je protutnjalo Budvom, a sa placa Marovićeve jedno je drvo navodno palo na automobil koji je tu bio parkiran. Krivokapić je krenuo da testerom posječe drvo kako bi ga uklonio sa komšijinog automobila. Na licu mjesta su se zadesili i komunalci, koji su krenuli da uklanjaju drvo.

Krivokapić je navodno počeo da dovikuje pogrdne riječi na račun Marovića.

Prelević koji se zadesio na gradilištu je sve to čuo, i izašao, te se obratio Krivokapiću da prestane da mu vrijeđa porodicu. Uslijedila je svađa i nove prozivke, a Krivokapić, koji je u rukama držao motornu testeru nasrnuo je na Prelevića.

Radnici koji su se tu zadesili krenuli su da razdvajaju, a ubrzo je pozvana i policija. Pripandici interventne jedinice priveli su Krivokapića, protiv koga je podnijeta krivična prijava.

“Vijesti” nezvanično saznaju da je jedan od razloga Krivokapićeve nervoze bio i to što je građevinska operativa oštetila njegovu ulicu kad je rušila kuću Miljanića. Krivokapić je vlasnik turističke agencije “Dalma mont”.

Podsjećamo da je Đorđina - Đina Marović dobila sredinom septembra 2012. građevinsku dozvolu od opštinskog Sekretarijata za prostorno planiranje za gradnju porodične stambene zgrade ukupne bruto građevinske površine 853 kvadrata, čija će spratnost biti suteren, prizmlje i dvije etaže.

Bonus video: