Svjedok: Cijela diskoteka krenula na braću

“Nakon 10 minuta primijetila sam da je nastao opšti haos i cijela diskoteka je krenula na braću Miljanić, oko 15-20 momaka”
568 pregleda 3 komentar(a)
Marko Miljanić, Foto: Ivan Petrušić
Marko Miljanić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 25.10.2014. 15:17h

Una B. Vukićević i Bojana D. Koprivica, tvrde da je grupa od oko 15-20 muškaraca krenula u nikšićkoj diskoteci “Fejs” da tuče braću Marka i Dragana Miljanića, a da je zatim došlo do opšte tuče.

One su to izjavile svjedočeći juče u podgoričkom Višem sudu na suđenju braći Miljanić - Marko je optužen za ubistvo Jasmina Eća, a njegov brat za teško povređivanje Miodraga Zorića.

Una Vukićević ispričala je da je 29. decembra prošle godine u diskoteku došla sa prijateljima...

"Stariji Miljanić prišao je do lože blizu naše i vikao i lupkao prstom po stolu. U toj loži bila su dva momka i jedna djevojka. Jedan od tih momaka je glasno rekao da će nastati haos u diskoteci, pa je ustao i otišao. Nakon 5-10 minuta odjednom sam primijetila da je nastao opšti haos i cijela diskoteka je krenula na braću Miljanić. Oko 15-20 momaka je krenulo na njih. Odmah je reagovalo obezbjeđenje i sve iz izguralo i izbacilo u pravcu garderobe", kazala je svjedokinja.

Koprivica je rekla da se ne sjeća događaja, jer je prošlo skoro godina dana, pa je sud pročitao njenu izjavu kod tužioca:

"Ne znam kako je došlo do tuče, samo je nastao haos i opšti metež u diskoteci. Letjele su flaše i čaše. Iz naše lože niko se nije tukao", rekla je ona kod tužioca.

Prema navodima optužnice, Marko Miljanić je ispred diskoteke s umišljajem usmrtio Eća, dok je njegov brat Dragan sa umišljajem teško tjelesno povrijedio Zorića.

U optužnici piše da je u unutrašnjosti diskoteke došlo do svađe i tuče u kojoj su učestvovala braća Miljanić, a da su nakon toga izašli ispred diskoteke.

"Kada su iz diskoteke izašli Ećo i Zorić, Marko Miljanić je nožem ubo Eća u stomak i trbušnu duplju, od kojih povreda je nastupila smrt usljed iskrvavljenja bedrene arterije. Dragan Miljanić je šipkom dva puta udario Zorića u glavu, od koje je zadobio prelom gornje vilične kosti, te dva zuba su mu polomljena", piše u optužnici.

Suđenje se nastavlja petog decembra.

Bonus video: