Bošnjak nije povrijedila prava Laličića

Ukoliko postane pravosnažna presuda, Laličići će morati da plate 2.500 eura sudskih troškova
73 pregleda 2 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Branka Bošnjak, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.10.2014. 17:11h

Poslanica DF-a Branka Bošnjak, nije povrijedila čast i ugled porodice Laličić, kada je izjavila da sumnja da je ista osoba na izbornom mjestu potpisivala članove jedne familije na prošlim predsjedničkim izborima.

To piše u odluci sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Natalije Boričić.

Porodica Laličić tužila je Bošnjak zbog teksta u “Danu”, u kom se navodi da su prodali lične karte i da su umjesto njih, glasali kupci njihovih ličnih dokumenata, koji su falsifikovali potpise.

U presudi, između ostalog, piše da je sud utvrdio da Bošnjak u spornom tekstu nije pominjala imena tužilaca, niti je iznosila bilo kakve tvrdnje u odnosu na bilo koga od Laličića:

"Sud nalazi da tužena nije ni na koji način povrijedila prava bilo kojeg glasača, pa ni tužilaca. Tužena je, imajući namjeru da informiše javnost, komentarisala prethodne izbore, kao i sumnje u regularnost samih izbora, nijednog momenta ne navodeći imena tužilaca, iz kog razloga ona nije odgovorna za naknadu nematerijalne štete tužiocima, vezano za objavljivanje njihovih imena i prezimena u dnevnim novinama...".

Sead, Fadila, Sajma i Fahrija Laličić, tužbom su od Bošnjak tražili 20.000 eura, ali će, ako presuda postane pravosnažna, oni morati da plate sudske troškove od 2.500 eura.

Bonus video: