Poljska domaćin EP 2017. za muškarce, dame igraju u Azerbejdžanu i Gruziji

55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2014. 18:20h

Jubilarno 30. Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano 2017. godine u Poljskoj, odlučeno je na sjednici Administrativnog Borda Evropske odbojkaške konfederacije, a saopšteno na 35. Kongresu CEV-a koji se juče i danas održava u turskoj Antaliji.

Odbojkaška federacija Poljske predložila je šest gradova: Bidgošć, Gdanjsk, Lođ, Katovice, Krakov i Vroclav, a četiri grada će biti izabrana za utakmice Prvenstva Evrope. Predloženo je da se finalni meč odigra na Nacionalanom stadionu u Varšavi, gdje je otvoreno nedavno Svjetsko prvenstvo, utakmicom Poljska – Srbija (61.500 gledalaca).

EP 2017. u konkurenciji seniorki odigraće se u Azerbejdžanu, u Bakuu i Gubi, te u Gruziji, u Tbilisiju.

EP u konkurenciji juniorki odigraće se u Nitri (finale) u Slovačkoj i Đeru, u Mađarskoj, od 27. avgusta – 4. septembra 2006. godine, dok će organizator EP 2016. u konkurenciji juniora će naknadno biti saopšten.

EP u konkurenciji kadeta odigraće se od 22. do 30. aprila 2017. u Đeru (finale) u Mađarskoj i Puhovu u Slovačkoj, a domaćin EP za kadetkinje će naknadno biti određen. Đer će biti domaćin i Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) 2017.

Najzad, finale EP 2016. u bič voleju odigraće se u Bilu/Bijenu, u Švajcarskoj, svega nekoliko sedmica prije Olimpijskih igara 2016. u Rio de Žaneiru, u Brazilu.

Izvještaji predstavnika zonskih asocijacija CEV i organizatora EP 2015.

Danas prijepodne, izvještaje su podnijeli predstavnici Zonskih asocijacija u okviru CEV: Balkanske odbojkaške asocijacije (BVA), Istočno – evropske zonske asocijacije (EEVZA), Srednje – evropske zonske asocijacije (MEVZA), Sjeverno – evropske zonske asocijacije (NEVZA), Zapadno – evropske zonske asocijacije (WEVZA) kao i „Udruženja Malih zemalja“ (SCD).

Izvještaje su zatim podnijeli i organizatori EP 2015. u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji.

Delegati 35. Kongresa CEV, na prijedlog Administrativnog Borda, donijeli su odluku da kadetkinje Prvenstvo Evrope odigraju u Plovdivu i Samokovu, kadeti u Sakariji i Kodžaeliju, seniorke u Antverpenu, Apledornu, Ajndhovenu i Roterdamu, a seniori u Milanu, Torinu, Varni i Sofiji.

XI EP 2015. u konkurenciji kadetkinja odigraće se od 28. marta – 5. aprila u Plovdivu i Samokovu, u Bugarskoj.

XI EP 2015. u konkurenciji kadeta odigraće se od 4. – 12. aprila u Sakariji i Kodžaeliju, u Turskoj.

XXIX EP 2015. u konkurenciji seniorki odigraće se u Antverpenu u Belgiji, i Apledornu, Ajndhovenu i Roterdamu (finale) u Holandiji od 25. septembra – 4. oktobra. Žrijeb za XXIX EP 2015. u konkurenciji odbojkašica održaće se 12. novembra u 16 časova u Gradskoj kući u Antverpenu.

XXIX EP 2015. u konkurenciji seniora, odigraće se od 09. – 18. oktobra u Milanu i Torinu, u Italiji, i Varni i Sofiji (finale) u Bugarskoj. Mjesto i datum žrijeba za XXIX EP 2015. u konkurenciji seniora će naknadno biti saopšteno.

Avramović predstavio projekat CEV “Zeleni put” (Green Way)

Zoran Avramović, direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije i savjetnik za marketing CEV, predstavio je danas u Antaliji projekat Evropske odbojkaške konfederacije “Zeleni put” (Green Way), koji će zajednički biti predstavljen u Deniz bank Ligi šampiona 2015. sa novom loptom MVA 200 CEV, zeleno – žute boje, kojom će se igrati utakmice u elitnom odbojkaškom takmičenju u Evropi, kao i zelenim majicama za libera u svakoj ekipi.

Projekat Zorana Avramovića predstavlja početak nove odbojkaške sezone sa novim izazovima i novim idejama – Odbojka je prirodna, čista igra, koja će poslati poruku o održivosti i korporativnoj društvenoj odgovornosti: "Zaštitimo našu planetu zemlju !".

Svi delegati na XXXV Kongresu CEV u Antaliji, predstavnici 48 zemalja članica CEV, dobili su zelene majice na početku projekta “Zeleni put” (Green Way).

CEV na društvenim mrežama – otvoreni nalozi na Tviteru i Fejsbuku

Federiko Feraro iz Italije, portparol CEV, predstavio je na Kongresu CEV-a novi komunikacioni iskorak Evropske odbojkaške konfederacije, otvaranjem naloga na društvenim mrežama Tviteru (https://twitter.com/CEVolleyball) i Fejsbuku (https://www.facebook.com/CEV.lu).

Feraro je najavio i otvaranje kanala na “You Tube”, koji će pratiti sve utakmice Deniz bank Lige šampiona 2015. u obje konkurencije.

“Fer–plej” nagrada CEV za Rumunke Joanu Aleksandru Ordean i Adrijanu Melnikjuk

Joana Aleksandra Ordean i Adrijana Melnikjuk iz Rumunije, reprezentativke Rumunije u bič voleju dobitnice su nagrade za “Fer – plej” CEV. Nagradu im je uručio Andre Mejer, predsjednik CEV.

Ordean i Melnikjuk su u I rundi Kontinentalnog Kupa igrale za Rumuniju u E grupi u Skinijasu, u Grčkoj.

Posljednjeg dana takmičenja, u meču za 2. mjesto i plasman u II rundu takmičenja, Rumunke su igrale protiv Bjelorusije, od koje su u polufinalu izgubile sa 2:0. Sjakretava i Šalajeuskaja su vodile sa 1:0 u setovima (21:12) i 19:8 u drugom setu, kada je Viktorija Sjakretava povrijedila leđa.

Poslije ukazane ljekarske pomoći bilo je evidentno da reprezentativka Bjelorusije ima bolove, ali je željela da nastavi meč. Tada su Ordean i Melnikjuk dozvolile rivalkama da osvoje preostala dva poena, dobiju set sa 21:8, a time i meč sa 2:0.

"Joana Aleksandra Ordean i Adrijana Melnikjuk su svima poslale poruku o fer–pleju, kao niko drugi tokom posljednjih godinu dana i zato smo ponosni što im možemo dodijeliti ovu prestižnu nagradu, kao primjer svim sportistima", istakao je Andre Mejer, predsjednik CEV.

Potpisan novi, četvorogodišnji Ugovor o saradnji između CEV-a i Mikase

Predsjednik Evropske odbojkaške konfederacije Andre Mejer i Daisuke Akijama, generalni direktor Mikase, potpisali su novi, četvorogodišnji ugovor o saradnji na svečanoj ceremoniji u hotelu Kempinski u Antaliji.

Ugovor je potpisan do 2020. godine, a novitet je lopta MVA 200 CEV, zeleno žute boje, kojom će se igrati utakmice u Deniz bank Ligi šampiona 2015, koja je predstavljena prošlog juna na “Gala večeri” CEV u Beču.

Predsjednici Komisija CEV podnijeli izvještaje o radu

Juče su izvještaje o radu u proteklom period podnijeli Renato Arena, predsjednik komisije za bič volej CEV, Rit Oms, predsjednica komisije za Evropske kupove CEV, Alojz Fišer, predsjednik pravne komisije CEV, prof. dr Manfred Holcgrafe, predsjednik medicinske komisije CEV, Pjer Mulhajms, predsjednik sportsko – organizacione komisije CEV, Jan Rek, predsjednik sudijske komisije CEV, i Filip Blan, predsjednik trenerske komisije CEV.

CEV odobrio organizaciju EP u pionirskoj konkurenciji

Administrativni Bord CEV je odao priznanje odbojkaškim federacijama Poljske i Italije, koje su izuzetno uspješno organizovale ovogodišnja svjetska prvenstva u seniorskoj konkurenciji.

Administrativni Bord CEV je usvojio predlog sportsko – organizacione komisije CEV o organizaciji Prvenstava Evrope u konkurenciji pionirki (do 16 godina) i pionira (do 17 godina).

Takmičenje će početi I rundom kvalifikacija u okviru zonskih asocijacija CEV, a zatim će biti nastavljeno II rundom kvalifikacija, kako bi se došlo do premijernih Prvenstava Evrope u pionirskoj konkurenciji.

I OSCG u Antaliji, Majer pohvalio Crnu Goru za Evroligu

Od 55 zemalja članica CEV-a, Kongresu su prisustvovali delegati iz 48 zemalja, dok je preostalih sedam bilo zastupljeno preko ovlašćenja.

Kongres je otvorio predsjednik CEV-a, Andre Majer, a delegate je, u ime domaćina, pozdravio Ozkan Mutlugil, predsjednik Odbojkaške federacije Turske.

Ispred Odbojkaškog saveza Crne Gore, Kongresu u Antaliji su prisustvovali predsjednik Cvetko Pajković i generalni sekretar Ivan Bošković.

Andre Mejer, predsjednik CEV, u toku svog izvještaja o radu tokom 2013/2014 godine, posebno je pohvalio Crnu Goru za osvajanje Evropske lige, kao i za odličnu organizaciju kvalifikacija i Evropske lige.

Naredni, izborni, 36. Kongres CEV-a održaće se 16. i 17. oktobra 2015. u Sofiji, u Bugarskoj.

Galerija

Bonus video: