Zehaf-Bibo se žalio na liberalnu džamiju

ašid je ispričao da se Zehaf-Bibo dok je posjećivao džamiju žalio da je ona suviše otvorena i da prima i one koji nisu muslimani
2 komentar(a)
Otava, napad, Foto: Reuters
Otava, napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2014. 11:03h

Napadač koji je ubio vojnika, a zatim upao u kanadski parlament, ranije se žalio da je džamija u Vankuveru u koju je odlazio suviše liberalna i izbačen je iz nje.

Asim Rašid, portparol Udruženja muslimana Britanske Kolumbije, izjavio je da je Mišel Zehaf-Bibo, dolazio u džamiju Masdžid Al-Salam tri do četiri mjeseca krajem 2011. i početkom 2012. godine, prije nego što mu je rečeno da više ne dolazi, prenosi AP.

Rašid je ispričao da se Zehaf-Bibo dok je posjećivao džamiju žalio da je ona suviše otvorena i da prima i one koji nisu muslimani. Rašid je kazao da je Zehafu-Bibou rečeno da ode u drugu džamiju ako mu se to ne sviđa. Medjutim on je nastavio da dolazi sve dok poglavari nisu saznali da spava u džamiji i rekli mu da ode. Zehab-Bibo (32) je u srijedu ubio jednog vojnika u kanadskom Nacionalnom memorijalnom centru i zatim upao u parlament gde ga je ubio redar. Motiv njegovog čina i dalje nije poznat, ali je kanadski premijer Stiven Harper ovaj zločin nazvao terorističkim napadom.

Bonus video: