Zbog iznude uhapšeni članovi "škaljarskog klana"

Dalibor Đurić i Jovan Jovanović su članovi klana Kotoranina Jovice i Igora Vukotića, a policija vjeruje da su oni početkom juna pretukli Kotoranina Marjana Netzmeskala
854 pregleda 49 komentar(a)
ZIKS, Foto: Savo Prelević
ZIKS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.10.2014. 06:33h

Pripadnici “škaljarskog klana” Dalibor Đurić (32) i Jovan Jovanović poslati su juče u Spuž, nakon što im je sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević odredio pritvor zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda.

Đurić i Jovanović se u policiji vode kao članovi klana Kotoranina Jovice Vukotića (34).

Inspektori vjeruju da su u maju, na silu i uz prijetnje, oteli od sugrađanina Marjana Netzmeskala, automobil “mercedes” i čamac “faeton”, vrijednosti preko 20.000 eura. Članovi jakog klana iz Kotora iznudu su izveli u naselju Škaljari.

Inspektori su nakon prijave pronašli automobil i plovilo, koji će biti vraćeni Kotoraninu.

Sudija Pavićević potvrdio je “Vijestima” da je odredio pritvor, ali nije želio da komentariše detalje iz predmeta.

Dalibor Đurić pominjao se ljetos u događajima oko dostavljanja ponuda za lokal “Moca”, ali i lažnim dojava o bombi u srcu Starog grada. Njegova supruga predala je ponudu za zakup tog lokala u Starom gradu, koja je, nakon brojnih peripetija, proglašena najboljom.

Đurić je hapšen i početkom avgusta zbog sumnje da je sa Ivanom Lopičićem (25), pretukao dvojicu Budvana - B. B. i B. N. i Kotoranina N. Ć. Njemu tada nije bio određen pritvor jer je ponudio jemstvo od 12.000 eura.

Ime Dalibora Đurića u proteklih desetak godina pominjalo se u medijima jer je čak tri puta bio meta napada.

Prvi napad Đurić je preživio 30. septembra 2006. godine prilikom pucnjave u iznajmljenom apartmanu u Dobroti u kojem je u trenutku napada bio sa prijateljima Draganom S. Kneževićem zvanim Škuri i Slađanom Tanasić.

Đurić je tada pogođen u obje noge. Za taj događaj je sumnjičen njihov sugrađanin Slobodan Stevović, inače Kneževićev blizak prijatelj. Stevoviću se poslije tog događaja izgubio trag, a dva mjeseca kasnije - 8. decembra 2006. ubijen je na ulici u Beogradu.

U decembru naredne godine, Đurić je u Dobroti ponovo bio meta napada kada je na njega i Nikišićanina Jova Vračara ispaljeno desetak metaka.

Đurić je septembru 2011. godine preživio i bombaški napad u ulazu zgrade na Novom Beogradu, kada je pored njega ranjena njegova tadašnja djevojka Nataša Grujičić (32) i stanarka Ljubica Janković. Polovinom aprila 2013. godine hapšen je dok je koristio falsifikovani pasoš sa šahovnicom.

“Nose jedino startne pištolje, radi lične sigurnosti”

Prvog dana avgusta 2012. godine vrh “škaljarskog klana” braća Jovica i Igor Vukotić, Dalibor Đurić i Jovan Jovanović predali su se poslije dvonedjeljnog skrivanja, nakon što je policija za njima tragla u okviru istrage o ranjavanju ispred tivatske diskoteke "Madame Coco".

Oni su tada tvrdili da nemaju veze sa pucnjavom ispred lokala u Tivtu, objašnjavajući da nose jedino startne pištolje radi lične zaštite.

U pucnjavi u noći između 16. i 17. jula u toj diskoteci tada je ranjen radnik obezbjeđenja Dejan Deković (35) iz Tivta. Još se zvanično ne zna ko je tada ranio Dejana Dekovića.

Bonus video: