"Djevojčicu udario van kolovoza"

130 pregleda 2 komentar(a)
Jagoš Kandić, ubistvo djevojčice, Foto: Ivan Petrušić
Jagoš Kandić, ubistvo djevojčice, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 24.10.2014. 14:40h

Jagoš. R. Kandić vozio je brzinom od 68 kilometara na čas, kada je “golfom” udario jedanaestogodišnju djevojčicu M.K. koja je par dana kasnije preminula u Kliničkom centru.

To je juče u Višem sudu konstatovao vještak saobraćajne struke Goran Carapić, navodeći da svaka brzina manja od 57 km/h ne bi dovela do takvih posljedica.

Jagoš Kandić udario je djevojčicu, a zatim pobjegao, ne pokušavši da joj pomogne.

Prema optužnici, saobraćajna nesreća dogodila se 18. januara na magistralnom putu Podgorica Danilovgrad, kada je djevojčica sa majkom izašla iz autobusa na stanici kod motela "Pejović".

Vještak Carapić kazao je da je, prema njegovom nalazu, do udesa došlo van kolovoza, kada je optuženi pokušao da izbjegne pješaka. Kandić je prigovorio tome, rekavši da je kontakt bio na putu, a ne van njega.

Majka stradale djevojčice Nataša Kovač, ispričala je da je iz autobusa sa kćerkom izašla na stajalište i da su tada pokušale da pređu ulicu.

“Prešli smo do pola. Ona je u rukama držala crnu kesu sa natpisom ne ljuti se čovječe i kišobran. Kada sam prvi put pogledala, nije bilo vozila da nailaze, a kad sam opet pogledala, vidjela sam da iz pravca Nikšića brzo nailazi auto. Auto više nijesam vidjela, samo nju koja leži kao da je zaspala", kroz suze je ispričala majka stradale djevojčice.

Otac optuženog Radoš LJ. Kandić, kazao je da je taj događaj mnogo potresao njegovu porodicu. On je zatim ispričao kako sumnja da je njegov sin tog dana, kasnije, tražio pištolj da bi sebi oduzeo život: “Jagoš je dobar vozač i kad god bi porodica negdje trebala da ide, on bi nas povezao", kazao je otac optuženog.

Sudija Predrag Tabaš, konstatovao je da tako nije pričao na saslušanju kod tužioca, dok je tužiteljka Suzana Milić ocijenila da je ta izjava sračunata da bi otac umanjio krivicu sina.

Bonus video: