Duško Roganović osuđen na osam godina zatvora

Duško N. Roganović iz Herceg Novog, koji je prvostepenom presudom osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača "Delija" Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu, odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina
1129 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Roganović, Duško Roganović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Roganović, Duško Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.10.2014. 10:43h

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je prvostepene oslobađajuće presude Višeg suda u Podgorici Vladimiru M. Roganoviću i Draženu Čađenoviću, da su zajedno sa Duškom Roganovićem ubili Marka Vesnića.

Duško N. Roganović iz Herceg Novog, koji je prvostepenom presudom osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo vođe navijača "Delija" Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja Ivana Markovića u Igalu, odlukom Apelacionog suda smanjena mu je zatvorska kazna na osam godina.

"Presudom Apelacionog suda Crne Gore, odbijena je kao neosnovana žalba Višeg državnog tužioca u Podgorici i potvrđena presuda Višeg suda u Podgorici od 25.03.2014. godine u dijelu kojom su optuženi Roganović Duško i Vlaović Goran oglašeni krivim, kao i u dijelu iste presude kojim su optuženi Roganović Vladimir i Čađenović Dražen oslobođeni od optužbe.

Takođe, uvažene su žalbe branilaca optuženih u pogledu odluke o krivičnoj sankciju, i u tom dijelu preinačena provostepena presuda na način što je optuženi Roganović Duško, zbog krivičnog djela teško ubistvo osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina, dok je optuženom Vlaoviću, zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela izrečena uslovna osuda, kojom mu se uzima kao utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i istovremeno određuje da se kazna neće izvršiti ukoliko optuženi za vrijeme od tri godine dana ne učini neko novo krivično djelo", navodi se u saopštenju koji potpisuje Milena Đaletić, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Apelacionog suda.

Prvostepenu presudu Višeg suda izreklo je krivično vijeće sudije Ratka Ćupića, koji je između ostalog kazao u obrazloženju presude da je dokazano da je Duško Roganović naoružan pištoljem, ispalio više hitaca prema Vesniću, koji su ga promašili, a kada mu je prišao dok je sjedio na klupi, ispalio je još dva hica koja su rikošetirala i nanijela smrtonosne povrede Vesniću.

Bonus video: