Ove namirnice su nepravedno "optužene" kao nezdrave

Možda su ih osudili sa svih strana i optužene su da goje, ali u nastavku možete pogledati koje su to namirnice nepravedno na lošem glasu, čak i kada se konzumiraju u umjerenim količinama...
1 komentar(a)
sir, Foto: Shutterstock
sir, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.10.2014. 07:14h

Puter Ne savjetujemo vam da stomak “natovarite” maslacem, ali stručnjaci tvrde da zasićene masti koje prirodno nastaju, poput onih u maslacu, zapravo mogu da imaju pozitivno dejstvo na tijelo, pogotovo u poređenju s obrađenim mastima koje se nalaze u margarinu. Sir Isto kao i maslac, i sir sadrži mnoštvo zasićenih masti i kalorija. Istovremeno je dobar izvor nutrijenata kao što su kalcijum, vitamin A, B12, cink i fosfor. Takođe sadrži i konjugovanu masnu kiselinu, životinjski protein koji je povezan s prevencijom raka. Čokoladno i obično mlijeko Čaša čokoladnog mlijeka ima savršen odnos ugljenih hidrata i proteina (3:1) i odlično je za konzumiranje nakon vejžbanja zbog kalcijuma i natrijuma. Još je bolje ako možete da napravite čokoladno mlijeko od crne čokolade.

Kafa Ne samo da podiže nivo energije i koncentracije već su nedavna istraživanja pokazala da pomaže u zaštiti od dijabetesa i Alchajmerove bolesti. Naravno, to važi samo ako ne pretjerate sa šećerom ili pijete više od 3 šoljice dnevno jer kao nuspojava mogu da se jave anksioznost i nesanica. Banane Iako važi mišljenje da debljaju, banane nekada mogu da pomognu i kada držite dijetu. Bogate su kalijumom, antioksidansima, vitaminom C i vlaknima. Banane takođe podižu nivo dopamina, neurotransmitera zaslužnog za dobro raspoloženje.

Bonus video: