Advokat: Kalić će se o izručenju izjasniti poslije presude za pranje novca

“Mi ćemo sačekati da vidimo rezultat tog postupka. Pošto ja očekujem oslobađajuću presudu, onda je procedura potpuno jednostavna u vezi sa njegovim pojavljivanjem pred pravosudnim organima Crne Gore,” kazao je Borović
220 pregleda 8 komentar(a)
Borivoje Borović, Foto: Savo Prelević
Borivoje Borović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.10.2014. 17:50h

Da li će Safet Kalić svojim potpisom pristati na ubrzanu proceduru izručenja iz Austrije u Crnu Goru znaće se tek nakon 3. novembra, za kada je zakazano izricanje presude za pranje osam miliona eura, izjavio je za Antenu M jedan od njegovih branilaca, advokat Borivoje Borović.

Najtraženiji crnogorski bjegunac uhapšen je 20. oktobra u Austriji.

U Višem sudu u Bijelom Polju 6. oktobra završeno je suđenje Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, koji se terete za pranje osam miliona eura stečenih švercom droge, a presuda će biti izrečena 3. novembra.

Odluka Kalića zavisiti od prvostepene presude, kazao je Borović, koji je ispričao da je kontaktirao sa svojim klijentom, koji je od prije tri dana u ekstradicionom pritvoru u Beču.

“Mi ćemo sačekati da vidimo rezultat tog postupka. Pošto ja očekujem oslobađajuću presudu, onda je procedura potpuno jednostavna u vezi sa njegovim pojavljivanjem pred pravosudnim organima Crne Gore,” kazao je Borović.

Ukoliko bude proglašen krivim, Kalić će pisati žalbu, jer ne želi da se pojavi u okolnostima koje se, prema Borovićevim riječima, pratile sudski postupak.

“To je bila ne samo medijska hajka, već je bilo i uticaja dijela izvršne vlasti na pravosuđe,” dodao je Borović.

Povodom medijskih navoda da je Kalić već tražio ubraznje procedure, Borović kaže da to ne može da potvrdi.

Bonus video: