UDG I brani titulu prvaka

58 pregleda 0 komentar(a)
Studentska liga, Foto: Boris Brnović
Studentska liga, Foto: Boris Brnović
Ažurirano: 23.10.2014. 15:01h

Studentska liga Crne Gore u futsalu počinje u nedjelju 26. oktobra. Ove godine učestvuje 18 ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe. Nakon devet kola ligaškog dijela, po četiri najbolje iz obje grupe će kroz plej-of pokušati da osvoje titulu studentskog prvaka Crne Gore u futsalu, koju će braniti ekipa UDG I, koja je u prošlogodišnjem finalu tek nakon boljeg izvođenja penala, sa 5:4 bila bolja od kolega sa Ekonomskog fakulteta. U regularnom dijelu finalne utakmice bilo je 2:2.

Treće mjesto prethodne sezone pripalo je Prirodno-matematičkom fakultetu, koji je u meču za bronzu savladao ekipu podgoričkog Studentskog doma (9:3).

U grupi A igraće ekipe: Fakultet za biznis i turizam iz Budve, Studentski dom Podgorica, Arhitektonski fakultet, Fakultet za državne i evropske studije, Građevinski fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Fakultet političkih nauka, Elektrotehnički fakultet i aktuelni šampion, ekipa UDG I.

U grupi B će nastupiti: Fakultet primijenjene fizioterapije iz Igala, Pravni fakultet, Mašinski fakultet, Univerzitet Mediteran, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Ekonomski fakultet, Fakultet za pomorstvo, Fakultet za turizam i hotelijerstvo i UDG II.

Utakmice 1. kola igraju se u nedjelju u Sali Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici, a sastaju se:

12:00 h Arhitektonski fakultet – UDG I, 13:00 Mašinski fakultet – FTH Kotor,14:00 Univerzitet Mediteran – Fakultet za pomorstvo, 15:00 Pravni fakultet – UDG II, 16:00 Fakultet za sport i fv – Ekonomski fakultet, 17:00 FDES – Fakultet političkih nauka, 19:30 Studentski dom PG – Elektrotehnički fakultet, 20:30 Građevinski fakultet – Prirodno-matematički fakultet.

Derbi kola svakako predstavlja utakmica između četvorostrukog šampiona, ekipe Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Ekonomskog fakulteta, koji su posljednje četiri godine igrali finala.

Bonus video: