Pajen: Očekujem potpuni oporavak, možda i za godinu

1 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2014. 10:23h

Ljekar koji je liječio slavnog automobilskog asa Mihaela Šumahera u bolnici u Grenoblu, Žan Fransoa Pajen zadovoljan je oporavkom sedmostrukog prvaka Formule 1.

"Posjetio sam Šumahera i zadovoljan sam njegovim oporavkom. Vidan je napredak u njegovom oporavku, ali je za potpuni oporavak potrebno vrijeme. Uobičajeno je da oporavak od takvih povreda traje od godinu do tri, i potrebno je naoružati se strpljenjem", naglasio je Pajen nakon posjete Šumaherovom domu.

Slavni njemački šampion povrijedio se na skijanju krajem prošle godine, a nakon višemjesečne kome i liječenja u bolnici u Grenoblu, u junu je Šumaher prebačen na liječenje u Univerzitetsku kliniku u Lozani. Od 9. septembra Šumi je otpušten na kućni oporavak.

"Posjećivao sam Šumahera i u Lozani, a i sada u njegovoj kući. Uvjerio sam se da ima maksimalno dobre uslove za oporavak i neću se sada razmetati nekakvim prognozama, ali mogu reći da je primijetan značajan napredak u njegovom oporavku. Život nakon takve povrede obilježavaju faze, i moramo mu dati vremena", istakao je Pajen za radio RTL.

Bonus video: