Nikšićanin osumnjičen da je ranio radnika pumpe

Zamjenik VDT-a u Podgorici, koji je nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju do sprovođenja i saslušanja osumnjičenog kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici
210 pregleda 2 komentar(a)
benzinska pumpa, Foto: Svetlana Mandić
benzinska pumpa, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.10.2014. 08:55h

Nikšićka policija je uz podršku kolega iz Podgorice uhapsila Nikšićanina R.Z. zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela - ranjavanja Bojana Madžgalja (31) iz Nikšića i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Dežurna služba CB Nikšić, 19.10.2014. godine u 19.00h, telefonskim putem obaviještena je od strane građana da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica, na benzinskoj pumpi “Z Petrol", na Bulevaru 13 Jul, i tom prilikom je povrede od dejstva vatrenog oružja zadobio B.M. (1983) iz Nikšića, u predjelu lijeve noge – podkoljenice u vidu prostrelne rane. Po ovlašćenju zamjenika Višeg državnog tužioca iz Podgorice izvršen je uviđaj i pronađena i izuzeta pištoljska čaura kalibra 7.65 mm koja će biti predmet daljeg vještačenja",navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici CB Nikšić su u toku izviđajnog postupka obezbijedili dokaze koji upućuju na osnovanu sumnju da je krivično djelo izvršio R.Z. iz Nikšića, koji se nakon izvršenog krivičnog djela nalazio u bjekstvu.

"U planskoj i koordiniranoj akciji policijskih službenika CB Nikšić i službenika CB Podgorica, R.Z. je juče u Podgorici lociran i lišen slobode zbog osnovane sumnje da je izvršio navedena krivična djela. Osumnjiičeni R.Z. je, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, na dalju nadležnost sproveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je nakon saslušanja osumnjičenog, imenovanom donio rješenje o zadržavanju do sprovođenja i saslušanja osumnjičenog kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici", zaključuje se.

Bonus video: