"Pobjeda" u stečaju, sude samo Vešoviću

Radulović je tražio 20.000 eura i javno izvinjenje “Pobjede” i kolumniste tog lista Vešovića, autora uvredljivog teksta "Ućerivač zorta"
76 pregleda 0 komentar(a)
pobjedaaa_2, Foto: L.ZEKOVIĆ
pobjedaaa_2, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 23.10.2014. 07:47h

Iako je spor po tužbi urednika "Vijesti" Slavka Radulovića protiv Marka Vešovića trebalo konačno da počne juče, suđenje je opet odloženo, jer rješenje o prekidu postupka prema "Pobjedi" nije postalo pravosnažno.

Radulović je tražio 20.000 eura i javno izvinjenje “Pobjede” i kolumniste tog lista Vešovića, autora uvredljivog teksta "Ućerivač zorta".

Sutkinja Branka Zeković na prethodnom ročištu prekinula je postupak prema "Pobjedi", jer je taj državni list otišao u stečaj.

U međuvremenu nastavljen je postupak prema Vešoviću, autoru spornog teksta, ali postupak nikako da počne, iako je prošlo skoro dvije i po godine od podnošenja tužbe. Suđenje bi trebalo da počne 14. novembra.

Sud je ranije Vešoviću, nakon dvije godine nemogućnosti da ga nađu na dostupnoj adresi, postavio privremenog zastupnika advokata Nebojšu Golubovića, koji će ga predstavljati u tom sporu, ukoliko se on u međuvremenu ne pojavi.

Tužba je podnijeta u maju 2012. godina, a Branka Zeković je drugi sudija koji postupa u tom predmetu, jer je prvi u međuvremenu otišao na bolovanje, ne započevši spor.

Sporni tekst objavljen je u “Pobjedi”, krajem aprila prije više od dvije godine, a obiluje nizom uvreda, govorom mržnje i neprimjerenim izrazima napisanim na račun Radulovića, u kojem je, između ostalog, urednik “Vijesti” okarakterisan kao "kesedžijin hrt", "siledžija" i "smeće".

Bonus video: