Maloljetni „trkač” sproveden u Centar za mlade i djecu

Đikanović je preksinoć oko 22 sata preminula u Kliničkom centru od posljedica saobraćajne nesreće, koja se oko dva sata ranije dogodila u podgoričkom naselju Farmaci
27 komentar(a)
Saobraćajna nesreća, Foto: Luka Zeković
Saobraćajna nesreća, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.10.2014. 06:43h

Maloljetni L. J. (17), koji je prije dvije noći “golfom 3” pokosio medicinsku sestru Oliveru-Olju Đikanović i njenu prijateljicu Tanju Petković, sproveden je u Centar za djecu i mlade “Ljubović”.

To je naložio sudija za istrage, koji je juče saslušao maloljetnika.

Đikanović je preksinoć oko 22 sata preminula u Kliničkom centru od posljedica saobraćajne nesreće, koja se oko dva sata ranije dogodila u podgoričkom naselju Farmaci.

Iz Kliničkog centra saopšteno je juče da je Petković u udesu zadobila udružene povrede više organa (politraumu).

“Van je neposredne životne ugroženosti. Trenutno je nestabilna i nalazi se na intenzivnom tretmanu u Jedinici intenzivnog liječenja”, saopšteno je iz KCCG.

Prema prvim podacima, L. J. je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom po izlasku iz krivine.

Skrenuo je lijevo i udario Petkovićevu i Đikanovićevu, nakon čega su svi završili u njivi, koja se nalazi na oko metar i po niže u odnosu na nivo asfalta. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz podgoričke policije, saobraćajci su prije skoro nedjelju dana kontrolisali “golf”, koji je udario Đikanović i Petković.

Prilikom kontrole utvrđeno je da vlasnik (otac maloljetnika) nije registrovao automobil više od mjesec dana.

Saobraćajci su tada po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima napisali prekršajnu prijavu i skinuli tablice sa automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo razmatra i pokretanje krivičnog postupka protiv oca maloljetnika.

Bonus video: