Ambasadorki Poljske ukraden laptop i tašna

Kuća u kojoj ambasadorka Gražina Sikorska živi sa kćerkom, nalazi se u u Donjoj Gorici, u dijelu naselja - Pavlovine
23 komentar(a)
Gražina Sikorska, Foto: Arhiva "Vijesti"
Gražina Sikorska, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.10.2014. 06:37h

Podgorička policija još nije otkrila ko je za vikend provalio u kuću ambasadorke Poljske u Podgorici Gražine Sikorske u Donjoj Gorici.

“Vijesti” saznaju da su lopovi upali u kuću u subotu veče kada nikoga nije bilo u njoj, a potom odnijeli ambasadorkin laptop i torbu sa novcem i ličnim dokumentima.

U Upravi policije “Vijestima” je nezvanično potvrđeno da se dogodila pljačka, ali da još nijesu uspjeli da pronađu počinioce.

“Pljačka je prijavljena. Obavili smo uviđaj, ali još nijesmo uspjeli da uđemo u trag osumnjičenim”, rečeno je “Vijestima” u podgoričkoj policiji.

“Vijestima” iz policije niko zvanično nije odgovarao na pitanja o tom događaju.

Portparolka Ministarstva vanjskih poslova Gordana Jovanović, potvrdila je “Vijestima” da imaju informaciju da se dogodila pljačka u kući šefice misije Poljske u našoj zemlji.

“Imamo takav podatak i oko toga razmjenjujemo podatke sa Upravom policije”, kazala je Jovanović.

Kuća u kojoj Sikorska živi sa kćerkom, nalazi se u blizini premijerovog privatnog fakulteta UDG u Donjoj Gorici u dijelu naselja - Pavlovine.

Inspektori pretpostavljaju da su se lopovi ušunjali kroz balkonska vrata, a potom uzeli torbu i računar.

Ilustracija

U prvim danima istrage policiji je otežavalo i to što vlasnik kuće, koji izdaje prostor ambasadorki, nije bio u Podgorici, jer on jedini zna šifre sa servera kamera.

“Moguće da će nam snimci pomoći u istrazi”, kazali su u podgoričkoj policiji.

Ambasada Poljske formalno je otvorena krajem 2008. godine, a na njenom čelu se od novembra 2011. godine nalazi Sikorska.

Ona je kao diplomata sa 30-godišnjim iskustvom u službi vanjskih poslova Poljske, bila konzul te zemlje u Bukureštu, Malmeu i Otavi.

Prije dolaska u Crnu Goru bila je direktorica Kancelarije za lične poslove u MIP-u te zemlje.

Bonus video: