Kalić nije bolovao zbog tekstova u "Monitoru"

Viši sud ranije je dva puta vraćao predmet Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje, uz obrazloženje da se sud nije dovoljno bavio „intenzitetom duševnih bolova kod Kalića”
6 komentar(a)
Ažurirano: 23.10.2014. 05:57h

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu kojom je odbijen tužbeni zahtjev Rožajca Safeta Kalića prema “Monitoru”.

Kalić je taj nedjeljnik tužio zbog navodno pretrpljenih duševnih bolova i povrede časti i ugleda, nakon objavljenih tekstova “Raskršće dilera”, “Kolumbija na Limu”, “Moćni Rožajac”... u kojima se on pominje kao jedan od glavnih narkobosova na Balkanu.

Rješenjem Višeg suda presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Nataše Bošković postala je pravosnažna.

Viši sud ranije je dva puta vraćao predmet Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje, uz obrazloženje da se sud nije dovoljno bavio „intenzitetom duševnih bolova kod Kalića”. Ovog puta bili su zadovoljni presudom Boškovićke, koja je oba puta odbila njegov tužbeni zahtjev.

Nedavno uhapšeni Rožajac tražio je da mu nedjeljnik na ime naknade nematerijalne štete isplati 30.000 eura.

Bošković je u obrazloženju navela da su novinari “Monitora” pisali u javnom interesu, da nijesu bili u obavezi da dokazuju istinitost svih navoda koje su iznijeli, s obzirom da je logično da im ti podaci, uprkos najvećem naporu, ne bi mogli biti stavljeni na uvid.

„S obzirom da su pisali o temama od nesumnjivo javnog interesa, a radi se o organizovanom kriminalu i prometu narkotika, a kako su uložili razumne napore da dođu do validnih činjenica i svakako da čuju i stranu o kojoj se piše, to su njihovi vrijednosni sudovi iznijeti u spornim tekstovima bili potkrijepljeni dovoljnim činjeničnim osnovom”, piše u obrazloženju potvrđene presude Osnovnog suda.

Počeo postupak izručenja Kalića >>>

Bonus video: