Amina Kalić: Safet je najbolji muž na svijetu

Na kraju odbrane na suđenju za pranje novca istakla je da ne zna od čega treba da se brani i da li je krivično djelo to što se udala za Safeta Kalića
623 pregleda 52 komentar(a)
Amina Kalić, Foto: Beća Čoković
Amina Kalić, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 20.10.2014. 17:27h

Supruga Safeta Kalića, Amina Kalić, negirala je da je učestvovala sa svojim suprugom i đeverom u pranju više od osam miliona eura i da je jedino tačno da se udružila sa Safetom ali u bračnoj zajednici iz ljubavi 2000.

Mersudin i Amina Kalić uhapšeni su 27. jula 2011. godine u Rožajama. Viši sud u Bijelom Polju ukinuo joj je krajem decembra pritvor.

Za supruga koji je do danas bio u bjekstvu Amina je kazala da nije kriminalac već da je riječ o najboljem mužu na svijetu.

Na kraju odbrane istakla je da ne zna od čega treba da se brani i da li je krivično djelo to što se udala za Safeta Kalića.

Optužnica zamjenika specijalnog tužioca Hasana Lukača ,tereti Kaliće da su se od 2005. do juna 2011. udružili da, putem bankarskog i finansijskog poslovanja, prikriju način pribavljanja novca, za koji su znali da je pribavljen krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izvršenim od strane kriminalne organizacije čiji je jedan od organizatora bio Mersudin Kalić zbog čega je pravosnažno osuđen u Njemačkoj.

Okrivljeni se terete da su tako stečen novac uvodili u legalne novčane tokove preko bankarskih računa firmi čiji su osnivači okrivljeni i njihovi bliski srodnici čime su prikrili porijeklo novca u ukupnom iznosu od preko 8 miliona eura.

Bonus video: