Kuljača: Znam dvije adrese sa kojih je mogla da stigne eksplozivna naprava

Ne znam da li neko ovo radi sam za sebe, ili po nečijem nalogu, kazao je bivši gradonačelnik Budve
140 pregleda 36 komentar(a)
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Rajko Kuljača, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2014. 05:24h

Rajko Kuljača, bivši gradonačelnik Budve, kazao je “Vijestima” da zna dvije adrese sa koje je mogla da mu stigne eksplozivna naprava.

On je to rekao nakon što su, juče oko 14.15 časova, na trotoar ispred terase restorana u Rafailovićima, koji je u vlasništvu njegove supruge Jadranke bačena dva Molotovljeva koktela.

U tom napadu nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta. Policija sumnja da su flaše sa zapaljivom tečnošću izbačene iz automobila koji se kretao iz pravca Svetog Stefana ka Budvi.

Inspektori su, prema informacijama “Vijesti”, uzeli snimak sa nadzorne kamere, na kojem se vidi vozilo iz kog je bačen eksploziv.

Kuljača je rekao “Vijestima” da ne zna da li je jučerašnji napad kraj ili početak zastrašivanja, ali da zna da nikome nije uradio ništa loše.

"Ne znam da li neko ovo radi sam za sebe, ili po nečijem nalogu. Ne znam koji je ovo vid zastrašivanja, ali se dešava u kontinuitetu. Premotao sam film u glavi. Znam dva pravca odakle to može doći, ali ne vidim da je ijedan lične prirode", rekao je on.

Kuljača je kazao da se nada da će policija otkriti ko je juče napao njega i njegovu porodicu.

"Mislim da to neće biti veliki problem, jer se dogodilo usred bijela dana, na sred magistrale, u dijelu gdje svaki drugi objekat ima video-nadzor”, kazao je on.

Bivši čelnik metropole turizma rekao je da vjeruje da "će sve jednog dana doći na svoje” i da će, onoliko koliko može, štititi svoju porodicu.

Serija bombaških napada na porodicu Kuljača počela je u junu. Tada je na terasi porodične kuće Rajkovog brata Rista Kuljače u bečićkom naselju Čučici pronađena kašikara.

Pritisci i prijetnje pojačani su sredinom septembra, kada je u cik zore ispred Ristove kuće odjeknula eksplozija. Rajko Kuljača je jedan od aktera afere “Zavala”.

On je nedavno, u ponovljenom postupku, osuđen na pet godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja kojom je, sa Draganom Marovićem, oštetio lokalni budžet za više od 800.000 eura. Marović je osuđen godinu manje.

Na meti zgrada u kojoj spavaju policajci

Službenici Uprave policije, uglavnom pripadnici Posebne i ostalih elitnih policijskih jedinica angažovanih na očuvanju reda i mira tokom turističke sezone, posljednjih sedam godina smješteni su upravo u apartmanima firme „Gaga trend“ u Rafailovićima.

Ti apartmani nalaze se u zgradi u kojoj je i restoran Jadranke Kuljače. Za dva mjeseca boravka, 60 pripadnika Uprave polciije njenoj firmi je uplaćivalo oko 160 hiljada eura.

Polovinu tog iznosa plaćao je MUP, a drugu Opština Budva.

Bonus video: