Čelik u Tivtu kaznio greške Arsenal Porto Montenegra

50 pregleda 0 komentar(a)
Ragbi, Foto: Goran Kapor
Ragbi, Foto: Goran Kapor
Ažurirano: 19.10.2014. 20:40h

Tivatski ragbi klub Arsenal Porto Montenegro izgubio je u trećem kolu regionalnog prvenstva na domaćem terenu od zeničkog Čelika rezultatom 10:60.

U prvom poluvremenu utakmica je bila izjednačena, ali su u drugom neuporedivo iskusniji gosti iskoristili par grešaka domaćeg tima za ubjedljiv i zaslužen trijumf. Čelik je poveo uspješnim izvođenjem kazni za tri poena, da bi Arsenal uzvratio kada je Luka Lučić postigao esej (pet poena). Sudija je ponovo dosudio kaznu za goste koji su je iskoristili i poveli sa 6:5. Novi esej za Arsenal postigao je Marko Andrić za vođstvo od 10:6. U ovom dijelu poluvremena domaćini su bili dominantniji na terenu i ukazala se nada da ipak mogu pobjediti favorizovanog protivnika. Pred kraj poluvremena gosti postižu esej uz dobro izvedeni mol, a zatim pogađaju i pretvaranje pa se na pauzu otišlo sa vođstvom Čelika od 13:10.

Na startu nastavka domaći igrači su napravilio niz grešaka, što je isskusni tim iz Zenice iskoristio da demorališe domaćina i do kraja utakmice zabilježi čak šest eseja i pet pretvaranja za konačan rezultat od 10:60.

To je bila posljednja utakmica u jesenjem dijelu regionalnog prvenstva. U grupi sa Arsenalom i Čelikom nalazi se i beogradski Pobednik. Nastavak takmičenja u grupi je u martu kada će timovi odigrati još po jednu međusobnu utakmicu. Dva prvoplasirana tima iz grupe učestvovaće u nastavku takmičenja. Sada je na prvom mjestu Čelik sa 10 bodova, Pobednik ima pet a Arsenal je bez poena.

U revijalnom meču djevojke iz kombinovanog tima Arsenala i podgoričke Budućnosti pobijedile su žensku ekipu Čelika sa 4:1. Utakmice su odigrane na stadionu FK Arsenal u Tivtu pred oko 100 gledalaca. Sudije su bile iz Hrvatske a glavni je bio Mario Dragićević.

Bonus video: