Rožaje: Eksplozivom na market Muratovića

"Vjerujemo da ih neko iz vlasti štiti, jer su moja djeca u pritvoru, a ova banda slobodno šeta sijući strah. Protiv njih niko ništa ne preduzima", rekao je Muratović
131 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje market eksplozija, Foto: Aida Skorupan
Rožaje market eksplozija, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 20.10.2014. 06:06h

Na market "Jabuka komerc", koji je u vlasništvu Izeta Miška Muratovića, čiji se sinovi i bratanići sumnjiče sa ubistvo Rožajca Anesa Kalača, juče oko četiri sata ujutru bačena je eksplozivna naprava.

Muratović je kazao "Vijestima" da vjeruje da su radnju zapalile iste osobe koje su 27. jula učestvovale u masovnoj tuči sa njegovim sinovima. Njemu je tada demoliran drugi market u centru grada. A istog dana, u večernjim satima, šestorica Muratovića napravila su sačekušu napadačima.

Nakon prepirke i fizičkog obračuna, Adis Muratović je iz automatske puške ispalio rafal. Jedan metak je ranio Kalača, koji nije učestvovao u tuči. Kalač je tri dana kasnije podlegao povredama.

Petorica Muratovića se nalaze u istrazi bjelopoljskog zatvora, dok je Adis još u bjekstvu.

"Dok su moji sinovi i sinovci nedužni u zatvoru, mi smo već tri mjeseca žrtve razbojnika koji su demolirali prvi market, oštetili nekoliko vozila, napadali na kuću. Maltretiraju nam radnike, naročito Muamer Džohar Tarhaniš. Prijete da će nam sve dići u vazduh i da će nas pobiti. Zaprijetili su nam da će nas ubiti ukoliko ih prijavimo", rekao je Muratović.

On je “Vijestima” rekao da je 12. oktobra policiji podnio prijavu protiv sedam osoba, ali su oni to demantovali. Iz rožajske policije juče su rekli da Muratović nije prijavio prijetnje, već je poslao pismo načelniku u kojem ga obavještava da mu je život ugrožen.

"Pri tom nije naveo ko, kada, gdje i na koji način mu je prijetio, izašto mu je život ugrožen. Pozivali smo ga dva puta na razgovor, ali se nije pojavio", rečeno je "Vijestima" iz policije.

"Kamere su snimile napadače koji su došli sa dvoje kola, i te snimke smo ustupili inspektorima. Vjerujemo da ih neko iz vlasti štiti, jer su moja djeca u pritvoru, a ova banda slobodno šeta sijući strah. Protiv njih niko ništa ne preduzima", rekao je Muratović, koji najavljuje i da će “tražiti zaštitu državnih organa”.

"Ukoliko je ne dobijemo, bićemo prinuđeni da se iselimo", rekao je Muratović.

Policija, kako je saopšteno, radi na rasvjetljavanju posljednjeg incidenta.

Bonus video: