Uspjeh Amande Stojović u Japanu: Briljirala u ulozi ćerke faraona

Amanda će se japanskoj publici u oktobru i novembru istom ulogom predstaviti još 5 puta
234 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2014. 14:36h

Mecosopran Amanda Stojović uspješno je debitovala je ulogom Amneris u operi Aida, Đuzepea Verdija rame uz rame sa jednom od najvećih Aida 21. vijeka - Fiorencom Čedolins i čuvenim tenorom Pierom Đulijaćijem u ulozi Radamesa u Tokiju, pod dirigentskom palicom Frančeska Roze u režiji Pier Franćeska Maestrinija.

Uloga Amneris ( ćerke faraona ) poznata je kao veoma zahtjevna vokalno i interperetativno, a time je i uspjeh mecosoporana iz Herceg Novog još značajniji.

Japanskoj publici će se u oktobru i novembru istom ulogom predstaviti još 5 puta, sa solistima kao što su Maria Gulegina, Renzo Zulian i Miro Solman.

Ovo je već drugo gostovanje Amande Stojović u Japanu jer se u junu i julu već predstavila ovoj publici sa čak 21 predstavom Karmen, Žorža Bizea u 17 različitih gradova ove zemlje.

Amanda Stojović je rođena u Herceg Novom. Po završenoj srednjoj muzičkoj školi u Kotoru, školovala se u Beogradu, Ljubljani, Milanu te do sada ostvarila niz operskih uloga među kojima su Hensel u operi (Hensel i Gretel), Dajna (Problemi na Tahitiju), Cerlina (Don Đovani), Šarlota (Verter), Kuharica (Rusalka), Melisa (Oslobađanje Ruđera ) Flora (Travijata), Tizbe (Pepeljuga) ,Špela ( Zlatorog), Zulma (Italijanka u Alžiru), Emilija (Črne Maske).... Nastupala je sa brojnim orkestrima od Slovenačke Filharmonije do Orkestra Opere Teatro Verdi iz Trsta.

Pored opere bavi se i kamernom muzikom nastupajući sa istaknutim gitaristom Danijelom Cerovićem ( Duo Amarilli) . Njihov prvi CD je već izašao u izdanju Muzičkog Centra Crne Gore. Gostujući je solista Mariborske opere.

Galerija

Bonus video: