Kotorani opet u strahu od bombe

Muški glas, koji je telefonom pozvao kotorske vatrogasce i Hitnu pomoć rekao da će naprava eksplodirati sat iza ponoći
86 pregleda 0 komentar(a)
Kotor dojava bomba Maximus, Foto: Maximus
Kotor dojava bomba Maximus, Foto: Maximus
Ažurirano: 20.10.2014. 05:41h

Policijski specijalci satima su, u noći između subote i nedjelje, pretraživali da li je u kotorskoj diskoteci “Maximus” postavljena bomba.

Pretres kafića počeo je nakon što je kotorskoj Službi zaštite i spasavanja i dežurnom ljekaru Hitne pomoći, nešto poslije 22 sata, anonimno dojavljeno da je u toj diskoteci postavljena eksplozivna naprava.

Muški glas, koji je telefonom pozvao te dvije službe, rekao je da će naprava eksplodirati sat iza ponoći. Nakon dojave, Antiteroristička služba počela je preged, kako bi se ustanovilo da li je dojava lažna ili je zaista podmetnuta bomba.

Policija je evakuisala “Maximus”, u kojem je prekisnoć trebao da se održi koncert čuvene hrvatske rok grupe Colonija i blokirala sve pristupe toj diskoteci. Specijalci su gotovo do tri sata iza ponoći pretresali svaki ćošak diskoteke. Pretres je pokazao da je dojava o bombi bila lažna.

Komandir kotorske Službe zaštite i spasavanja Maksim Mandić kazao je juče za radio “Skala” da je identifikator pokazao da je poziv upućen iz Hrvatske.

Načelnik kotorske policije Igor Popović potvrdio je “Vijestima” da je lažna dojava o bombi stigla iz inostranstva.

"Provjere broja sa kog je upućen poziv, kao i istraga, su u toku", kazao je Popović. Anonimna dojava o podmetnutoj bombi je treća u roku od dva mjeseca u Kotoru.

Policija, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, provjerava i da li posljednja dojava ima veze sa incidentima koji su se u avgustu i septembru dešavali u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora. Tada se, oko preuzimanja popularnog lokala na ulazu u Stari grad vodio pravi mali rat.

Dostavljanje ponuda prvo je prekinuto zbog dojave o lažnoj bombi, a potom se grupa muškaraca, koja je navodno zastupala interese braće Darka i Duška Šarića, ispred Direkcije sukobila sa prijateljima braće Jovice i Igora Vukotića, navodnih šefova takozvanog škaljarskog klana.

Jedan od privedenih muškaraca obratio se tada ekipi braće Vukotić: "Šta je, hoćete li i 'Maksimus' još da uzmete". Vukotićev prijatelj tada je uzvratio: "Polako, doći će i to na red... Jeste li došli ovdje da učite da plivate".

Duško Šarić kasnije je demantovao da zbivanja ispred Direkcije imaju veze sa njim i njegovim bratom.

“Maximus” se godinama povezuje sa Darkom Šarićem, kojem se u Srbiji sudi zbog šverca više tona kokaina i pranja nekoliko miliona eura, iako on nikada nije bio formalni vlasnik.

Ta diskoteka je, prema podacima sa sajta Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) u vlasništvu preduzeća "Secondo porto", kojim upravljaju Zoja Dudić, supruga ubijenog Dragana Dudića - Frica i Ivica Šarić, blizak rođak optuženog Pljevljaka.

Colonija će ipak pjevati u Maximusu

Iz “Maximusa” nijesu naročito željeli da komentarišu dojavu o bombi. Oni su se zahvalili državnim organima na saradnji i profesionalizmu.

Portparol te diskoteke Irena Macić kazala je da je nastup Colonije, koji je prekinula lažna dojava, odgođen za petak, 31. oktobar.

"Razlog ovakvoj krajnjoj mjeri jeste lažna dojava o podmetanju bombe u diskoteci. Državni organi su nakon višečasovnog pregleda kluba ovo i potvrdili, a svakako im se zahvaljujemo na saradnji i na profesionalizmu”, kazala je ona.

Macić je naglasila da će oni koji su kupili karte za koncert, moći i da ih iskoriste.

Bonus video: