Smijenjen načelnik beranske policije

Okončan je disciplinski postupak protiv Krgovića, ali još se čeka na odluku
150 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2014. 06:34h

Načelnik beranske policije Veselin Krgović više neće obavljati tu funkciju. Njegovu smjenu pripremili su ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor policije Slavko Stojanović.

Odluka o razrješenju Krgoviću biće uručena kada se vrati sa odmora na koji je poslat u petak, rečeno je “Vijestima” u vrhu MUP-a.

Dva dana, prije nego što je poslat na odmor, Krgović i šef Stanice kriminalističke policije Miloš Stojanović davali su izjavu pred disciplinskim tužiocem MUP-a.

Tim saslušanjima završen je disciplinski postupak koji je protiv njih dvojice pokrenut zbog teže povrede službene dužnosti.

Postupak protiv Krgovića pokrenut je 17. septembra, na predlog Unutrašnje kontrole MUP-a, koja je utvrdila da su nesavjesno radili u službi nakon, što je krajem aprila ove godine oduzeto oko 150 paketa cigareta na putu Berane - Rožaje.

Inspektori OUK-a su krajem jula utvrdili da su šefovi beranske policije napravili teža prekoračenja u službi i da o zapljeni cigareta gotovo 20 dana nijesu obavijestili nadležnog tužioca.

Tužilac još provjerava da li u tim radnjama ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka. Načelnika beranske policije, prema zvaničnom policijskom saopštenju, nedavno su napala dva muškarca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje.

Tužiteljka gotovo 10 dana od napada nije mogla da kvalifikuje djelo, jer joj iz MUP-a nije poslat konačni nalaz o povredama koje je tada dobio. Policija se više nije oglašavala tim povodom.

Bonus video: