Ovdje važe pravila Divljeg zapada

Kakva je Crna Gora država, ako vi usporenom istragom zapravo štitite kriminalce, a njihovim pomagačima dajete dovoljno vremena da izmaknu?
148 pregleda 5 komentar(a)
Protestni skup zbog ubistva Jovana Kosaća, Foto: Slavica Kosić
Protestni skup zbog ubistva Jovana Kosaća, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.10.2014. 18:18h

Neka Jovan Kosać bude posljednja žrtva kriminalaca i nerada državnih organa. Tada njegova smrt neće biti uzaldudna.

To je glavna poruka jučerašnjeg skupa u Herceg Novom, kojim mješetani od nadležnih traže da ubica Kosaća, pomagači i inspiratori budu procesuirani i pravedno kažnjeni.

Okupljanje je organizovala grupa građana okupljena pod imenom “Svi smo mi Jovan Kosać”.

On je brutalno ubijen u noći između 13. i 14. septembra u dikosteci u Igalu. U njega je, tvrdi policija, pucao uhapšeni Dragoje Baošić.

Na skupu je pročitano pismo porodice ubijenog sportiste i građana Novog upućeno ministru policije Rašku Konjeviću, direktoru Slavku Stojanoviću i tužiocu Ivici Stankoviću.

"Tražimo da počinilac ovog gnusnog zločina, njegovi pomagači i inspiratori budu procesuirani i pravedno kažnjeni. Ukoliko se to ne desi poruka će biti zastrašujuća jer baš kao i ovi, možda i neki drugi huligani i ubice slobodno šetaju gradom s pištoljima i vrebaju priliku da ugase mlade živote i unesreće nove porodice“.

"Kakva je Crna Gora država, ako vi usporenom istragom zapravo štitite kriminalce, a njihovim pomagačima dajete dovoljno vremena da izmaknu? Zar nemaju svi jednako pravo da budu zaštićeni od nekontrolisane agresije poremećenih pojedinaca iz kriminogenog miljea? Ubistvo Jovana Kosaća dogodilo se javno pred mnogobrojnom mladim ljudima ovog grada a sigurnosne kamere su zabilježile detalje tog gnusnog zločina. Kakvi su još dokazi potrebni pa da pravosudni sistem profunkcioniše? Odricanjem onog što je očigledno i lako dokazivo, gospodo, ne samo da urušavate pravni sistem nego uvodite pravila divljeg zapada i mafijaških revolveraških obračuna bez odgovornosti“. "Neka naš Jovan bude posljednja žrtva kriminalaca, i posljednja žrtva nerada nadležnih organa. Tada, njegova smrt neće biti uzaludna. Pamtiće ga Novljani i biće mu zahvalni“, navodi se u pismu.

Najavljen je i novi protestni skup za 15 dana, ako nadležni ne uhapse sve koji su učestvovali u ubistvu.

Ovaj grad više nije siguran

Otac ubijenog sportiste - Drago Kosać, kazao je da niko više nije siguran u tom, kako je rekao, nekada mirnom gradu.

"Nažalost moramo na ovaj način da utičemo na nadležne organe da se zlikovci, koji su ovaj zločin organizovali, privedu pravdi. Toliko mi kao porodica i društvo dugujemo našem Jovanu, a isto tako i zbog budućnosnosti vaše djece koja više nisu sigurna u ovom, nekada mirnom, gradu, kazao je Drago Kosać.

Učesnici skupa saopštili su da su ubistvu Kosaća i detaljima upoznali i predstavništvo Evropske unije u Podgorici. Šef delegacije EU Mitja Drobnič, kako se rekli, pismom im je odgovorio da će EU nastaviti budno da prati sve vezano za taj tragični dpgađaj.

Bonus video: