Policajac mirno gledao huligane dok su kamenovali ambasadu Albanije

Vrh policije odmah nakon incidenta u Beogradu zadužio policajca da čuva objekat ambasade, koja nije na listi štićenih
123 pregleda 109 komentar(a)
Snimak ambasada Albanije, Foto: Screenshot (YouTube)
Snimak ambasada Albanije, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.10.2014. 06:28h

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenuće disciplinski postupak protiv policajca koji je stajao nedaleko od Marka Martinovića, Ivana Ivanovića i Borka Vukčevića, koje je policija označila kao osumnjičene za kamenovanje ambasade Albanije u Podgorici.

To je “Vijestima” sinoć, nezvanično potvrđeno u vrhu MUP-a. Iz policije tokom dana je rečeno da je on, dok su osumnjičeni kamenovali zgradu albanske ambasade, zvao pojačanje.

Oni su tada najavili da će ispitivanjem svih činjenica utvrditi da li je taj službenik napravio propust.

Iz UP “Vijestima” je rečeno da su odmah nakon incidenta na fudbalskoj utakmici u Beogradu zadužili policajca da čuva objekat albanske ambasade, koja nije na spisku štićenih objekata.

Albanska TV “Top channel” objavila je juče snimak sa nadzornih kamera ambasade na kojem je zabilježeno kamenovanje. Na snimku se vidi i kako policajac razgovara sa huliganima.

Reporter albanske televizije je naveo da je ambasada napadnuta dva puta u dva dana, i da su u jednom od napada huligani ušli unutra, što se dešavalo u prisustvu policajca.

Izvor “Vijesti” iz policije je kazao da je policajac, kada su trojica huligana došla i bacila prvi kamen, izdao upozorenje, a potom i naređenje da prestanu sa tim.

"Dok je stigla patrola oni su pobjegli. Kolegama je dao informacije u kom su pravcu pobjegli i uhapšeni su nakon svega sedam minuta”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

On je dodao da će policija, budući da je bio jedan službenik, a tri izgrednika, i da je njemu bilo zaduženje da ne napušta zgradu Ambasade, a imajući u vidu da je ipak došlo do oštećenja na objektu sagledati njegovo postupanje i adekvatnost reakcije.

Bonus video: