Vještak: Međedović bi bio živ da su na vrijeme zvali ljekare

Jaso najprije nije dozvoljavao da se zovu ljekari. Kada je 10. februara njegova majka to učinila, bilo je kasno - preminuo je do bolnice
167 pregleda 0 komentar(a)
Almir Zejnilović, Foto: Jadranka Ćetković
Almir Zejnilović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 17.10.2014. 14:59h

Vještak sudske medicine, dr Nemanja Radojević, kazao je da bi pokojni Jaso Međedović bio spasen, samo da mu je blagovremeno odrađena intervencija drenaže ili ušivanja rascjepa pregače, nastale usljed preloma 10-og rebra.

On je to izjavio juče u Višem sudu, gdje za smrt Međedovića odgovara Bjelopoljac Almir Zejnilović (36).

"Imajući u vidu da je Međedoviću polomljeno samo jedno rebro sa rascjepom prečage, bez povreda pluća i većih krvnih sudova, ta povreda je bila izlječiva uz adekvatan hirurški postupak ugradnje torokalnog drena ili ušivanja“, kazao je dr Radojević.

On je objasnio da je ta povreda mogla nastati od udarca rukom ili nogom, ali nije isključio mogućnost da je nastala “od pada na istureni dio površine kao što je kamen”.

Izjašnjavajući se mehanizmu nastanka povreda, on je kazao da je povreda u prednjem dijelu lijevog kapka nastala od udarca pesnicom. Vještak je isključio mogućnost da su od pada mogle nastati povrede na lijevom ramenemu i pazuhu, kao i to da je povreda na vratu mogla nastati „od transporta“.

On je dodao da je povreda na pazuhu mogla nastati od stezanja šakama. Zejnilović je uhapšen 10. februara, tri dana nakon što je, prema optužnici, nanio teške tjelesne povrede Jasu Međedoviću sa smrtnim posljedicama.

Jaso, kako je ranije izjavila njegova majka, nije pristao da ga te noći prevezu u bolnicu, niti da pozovu hitnu pomoć. Kada je 10. februara pozvala ljekare, bilo je kasno - preminuo je na putu ka bolnici.

Bonus video: