Crnogorski kik bokseri na EP u Bilbau

0 komentar(a)
Radonjić, Foto: Boris PEJOVIĆ
Radonjić, Foto: Boris PEJOVIĆ
Ažurirano: 17.10.2014. 14:17h

Španski grad Bilbao od 20. do 26. oktobra biće domaćin seniorskog prvenstva Evrope u kik boksu, na kojem će nastupiti i crnogorski predstavnici.

Crnu Goru će, odlukom selektora Gorana Radonjića, predstavljati četiri takmičara, u disciplini lou kik.

Nastupiće Remzija Dacić do 67, Marko Nikolić do 75, Miroslav Vujović preko 91 i Anastazija Petrović do 56 kilograma.

Radonjić je kazao da će u Bilbaou nastupiti podmlađena reprezentacija, sa podjednikim šansama da se sva četiri takmičara domognu medalje.

"Konkurencija će biti jaka, dolazi veliki broj reprezentacija. Prvi put na velikom takmičenju imamo predstavnicu i u ženskoj konkurenciji. Od nje očekujemo dosta, trenirala je dobro. Imala je i nekoliko prvjera.

Od nje očekujemo da ostvari dobar rezuiltat", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, Dacić je jedan od iskusnijih takmičara, podsjećajući da je on posljednjih godina briljirao na svim takmičenjima.

"Pokazao je da ima kvalitet za medalju. Nikoliću će to biti treće EP, dugo je u reprezentativnom pogonu. U njegovoj kategoriji je najveća konkurencija, ali uz malo sreće može do medalje. Vujović je debitant, pravi je superteškaš i pred njim je blistava karijera", rekao je Radonjić

Reprezentativni trener Predrag Lekić kazao je da su reprezentativci odradili naporan trenažni proces.

"Sjutra putujemo za Istanbul, a dan kasnije letimo za Bilbao. U ponedjeljak je prijavljivanje, a dan kasnije na programu su i prve borbe. Vjerujemo da bi Nikolić i Dacić mogli da već u utorak na ring", rekao je Lekić.

On je istakao da reprezentativci u Bilbao putuju pripremljeni i ambiciozni.

"Optimisti smo, iako će konkiurencija biti velika. Biće velika konkurencija, očekuju se borci iz 45 država. Biće teško doći do medalja, ali imamo iskustvo i kvalitet", rekao je Lekić.

Jedina crnogorska reprezentativka, Anastazioja Petrović, vjeruje da će dobrim nastupom opravdati poziv u reprezentaciju.

"U mojoj kategoriji do sada je prijavljeno 11 takmičarki. Nadam se da ću opravdati očekivanja", kazala je Petrović.

Nikolić je podsjetio da će predstojeći šampionat biti njegov treći u karijeri.

"U odnosu na prethodni šampionat Evrope nastupiću u dvije kategorije više, odnosno u 67 boriću se do 75 kilograma. Nadam se najboljem", rekao je Nikolić.

Dacić vjeruje da će i Bilbaou opravdatoi očekivanja.

Vujović, koji će u Bilbaou debitovati na velikim takmičenjima, kazao je da očekuje dobar nastup.

"Imajući u vidu broj mečeva koje sam odradio u prvom dijelu godine i kvalitet priprema nadam se dobrom nastupu u Bilbaou", rekao je Vujović.

Predsjednik Kik boks saveza, Ivan Strugar, kazao je da je sve planirano za ovu godinu već sada ispunjeno.

"Za savez, bez obziura na rezultate u Bilbaou, 2014. je uspješna godina. Bez pomoći Uprave za made i sport i direktora Igora Vušurovića to ne bi uspjeli. Očekujemo dobre vijesti i iz Bilbaoa", rekao je Strugar.

Bonus video: