Ivan Strugar: Nemam nijednog neprijatelja

"Ne želim policijsku pratnju jer nikada nijesam imao potrebu da se osvrćem. Tako ne bih mogao da živim, jer je sve što sam u životu uradio bilo čestito", kazao je Ivan Strugar
479 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ivan Strugar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.10.2014. 12:49h

Ni treći dan od atentata proslavljeni crnogorski kik-bokser Ivan Strugar ne može da pomogne policiji u otkrivanju napadača. Strugar je ranjen u stopalo nakon što je na njega nepoznati atentator ispalio pet metaka u utorak veče (oko 19.30 sati) na parkingu u blizini zgrade u kojoj žive njegovi roditelji, ali i pomenutog trgovinskog centra. Na sreću, proslavljeni sportista i predsjednik Kik-boks saveza Crne Gore prošao je sa ogrebotinom stopala i danas je nesmetano ispratio svoje borce na Evropsko prvenstvo koje se naredne sedmice održava u Bilbau.

"Policija se zaista trudi da riješi slučaj, ali nema motiva. Nema traga od kojeg da se krene u istrazi, jer nemam ni jednog neprijatelja i zato smatram da ne postoji motiv za napad na mene. Nisam ni u kakvim kombinacijama, nikome ne dugujem ni cent i zaista ne mogu ni da pretpostavim razloge napada na mene. Da ima motiva, sve bi bilo mnogo lakše, jer postojanje motiva je polovina do razrješenja slučaja, ali ga nema. Jedina nada je da je napadača snimila neka od kamera u Gintašu gdje sam prethodno plaćao račune, za slučaj da me je pratio, ili kamere nekog od ugostiteljskih lokala u blizini napada na mene", kazao je Strugar.

On je u momentu napada sjeo u automobil i razgovarao telefonom oko domaćih zadataka sa prijateljem, čije je dijete u istom razredu sa Ivanovom kćerkom.

"Prijatelj me je pitao kakvi se to pucnji čuju, a ja nijesam obraćao pažnju, sve dok u jednom momentu nijesam osjetio bol u stopalu. Izašao sam i pitao momka na pet-šest metara daleko od mene kakvi se to pucnji čuju, a on se dao u bijeg. Da je samo prišao i pitao Ivane šta je to, ne bih ni posumnjao da je baš on napadač. Ipak, podatak da je samo navukao jače kapuljaču na glavu i dao se u bijeg govori u prilog činjenici da je on pucao. Znam samo o njemu da je visok oko 180 centimetara, a pogledi su nam se sreli samo na trenutak i nijesam bio od pomoći policiji da se uradi kvalitetan foto-robot. Mislim da ne bih prepoznao napadača da ga ponovo vidim", naglasio je Strugar.

Njegovo auto u momentu razgovara sa novinarima bilo je u Forezničkom centru u Danilovgradu, ali prema informacijama koje je Strugar imao napadač nije baš ostavio previše tragova. Policija je izuzela pet čaura od ispaljenih metaka, i sva nada u pronalaženje atentatora i otkrivanje motiva još su snimci koji se pregledaju.

"Nikome se u životu nijesam zamjerio, jer se cijeli moj život svodio na naporni trening i takmičenja. Moj život se u posljednje vrijeme svodi na porodične obaveze, oko djece i roditelja i jedini problem u mom životu je teška bolest moje majke, kojoj je zbog raka odstranjena dojka. I rad u Savezu mi oduzima puno vremena, jer od početka godine kada sam preuzeo KBSCG ostvarili smo cjelokupni plan, i jedino takmičenje na koji naši borci nijesu učestvovali je Svjetski kup u Segedinu, jer su se zbog poplava morali vratiti iz Valjeva. Transparentnost u trošenju novca u Savezu u kojem niko ne prima platu, kvalitetan način rada, prepoznat je i od Uprave za mlade i sport, pa imamo samo pohvale i podršku od v.d direktora Igora Vušurovića", rekao je Strugar.

On od policije nije tražio pratnju.

"Ne znam čemu to, jer zaista sam sve u životu radio i stekao pošteno. Ne znam da imam baš ni jednog neprijatelja i ja ne mogu sada da se osvrćem. Nijesam to radio ni do sada, i tako ne bih mogao da živim", naglasio je Strugar.

A zavidnu reputaciju najboljeg kik-boksera u istoriji WAKO federacije Strugar je zaslužio sa brojnim titulama prvaka svijeta i Evrope u amaterskom i profi ringu. Jedini je kik-bokser sa titulama svjetskog profi prvaka u pet različitih težinskih kategorija discipline lou-kik.

"Napadu na mene prethodio je odlazak do Gintaša da platim račune, a potom sam kod roditelja ostavio sina. Bol sam osjetio u momentu kada sam pokrenuo automobil sa namjerom da pođem po kćerku, koja je završavala čas u baletskoj školi. Stalno sam u tom porodičnom krugu i obavezama i radu u Savezu i ne uspijevami ni da pretpostavim razloge napada na mene. No, zbog svega ovoga moram da odustanem od puta za Bilbao i budem sa svojom ekipom, iako sam platio karte i smještaj. Sada stvarno nemam snage i volje za to., I ne čitam portale i novine, jer ne želim da se dodatno optererećujem a vazda će se naći neki zluradi komentari koji nemaju veze sa istinom. A ona je da zaista nemam niti jednog razloga da sumnjam u ispravnost svega što sam uradio i sada radim", zaključio je Strugar.

Bonus video: