Član škaljarskog klana kamenovao ambasadu Albanije

Martinović je tjelohranitelj navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana Jovice Vukotića i odranije je poznat policiji
656 pregleda 32 komentar(a)
Albanska ambasada, Foto: Vesko Belojević
Albanska ambasada, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 17.10.2014. 09:41h

Podgoričani Marko Martinović (36), Ivan Ivanović (33) i Borko Vukčević (33) uhapšeni su juče zbog sumnje da su kamenovali ambasadu Albanije u Podgorici. Incident, u kojem niko nije povrijeđen, dogodio se juče oko 10.40 časova, kada su njih trojica sa kapuljačama na glavi, kako je saopštila policija, zasuli zgradu komadima betona, od čega je pričinjena materijalna šteta na zgradi i susjednom restoranu “Sempre”.

Protiv njih je tužilac pokrenuo prekršajni postupak, a zaprijećena kazna je od 100 do 1000 eura, ili zatvorska ako se ocijeni da su izazvali osjećaj ugroženosti kod drugog.

Martinović, jedan od trojice uhapšenih, tjelohranitelj je navodnog vođe kotorskog kriminalnog klana Jovice Vukotića i odranije je poznat policiji. On je u avgustu 2013. godine uhapšen u Tivtu zbog nelegalnog posjedovanja oružja, ali je odmah nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu pušten na slobodu. Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija osuđen je “vandalski napad i kamenovanje ambasade Albanije”.

“Ministarstvo, u saradnji sa nadležnim institucijama, preduzima sve aktivnosti na zaštiti prostorija ambasade, osiguranja bezbjednosti diplomata i stvaranja uslova za njeno normalno i bezbjedno funkcionisanje”, piše u saopštenju. Oni su dodali da je generalni direktor za bilateralne poslove, ambasador Željko Perović u razgovoru sa otpravnikom poslova ambasade u Crnoj Gori Ljirimom Ujkom izrazio žaljenje zbog nemilih događaja, piše u saopštenju.

Bonus video: