"Čudesna Crna Gora": Predstavljamo tradicionalnu njegušku trpezu

Emisija „Čudesna Crna Gora“, koja se emituje svake druge sedmice na TV Vijesti prikazuje neobična mjesta, događaje, talentovane ljude, običaje i legende
96 pregleda 1 komentar(a)
njeguška trpeza, Foto: Screenshot (YouTube)
njeguška trpeza, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.10.2014. 19:01h

Svi koji se starim putem preko Cetinja zapute ka Kotoru, moraju proći kroz Njeguše. Ovo živopisno selo koje se nalazi na padinama planine Lovćen, posebnim čini mnogo toga. Osim sto su poznati kao rodno mjesto dinastije Petrovića, Njeguše prepoznatljivim čine i specijaliteti, između ostalih sir i pršuta.

Dio tradicionalne njeguške trpeze predstavljamo vam u sedmoj emisiji ''Čudesna Crna Gora'' koja je na programu TV Vijesti u petak 17. oktobra u 21.30h.

Emisija „Čudesna Crna Gora“, koja se emituje svake druge sedmice na TV Vijesti prikazuje neobična mjesta, događaje, talentovane ljude, običaje i legende, zanimljive crnogorskoj javnosti, ali i turistima koji odmaraju na našem primorju ili planinama.

''Čudesna Crna Gora'' dio je projekta Amazing Montenegrins koji ostvaruju mediji i Portonovi kao strateški partneri.

Tokom šest mjeseci u ovoj emisiji objavljujemo priče, ne samo o prirodnim biserima Crne Gore, već i crnogorskoj kuhinji, istoriji, legendama, talentovanim ljudima i njihovim životnim sudbinama. Saznajte šta to Crnu Goru čini čudesnom, upoznajte mjesta i ljude koji žive između planina i mora!

Bonus video: