Golbal ekipa u Banja Luci

Reprezentacija Crne Gore nastupiće u subotu i nedjelju na međunarodnom turniru u Golbalu, specijalizovanoj paraolimpijskoj disciplini za osobe sa teškoćama vida, koji će biti održan i Banja Luci
0 komentar(a)
Igor Tomić, Foto: Zoran Đurić
Igor Tomić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.10.2014. 12:35h

Reprezentacija Crne Gore nastupiće u subotu i nedjelju na međunarodnom turniru u Golbalu, specijalizovanoj paraolimpijskoj disciplini za osobe sa teškoćama vida, koji će biti održan i Banja Luci. Iz crnogorskog Paraolimpijskog komiteta, saopšteno je da se za učešće na banjalučkom turniru prijavilo osam ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Reprezentaciju Crne Gore čine članovi Sportsko-rekreativnog društva slijepih Podgorica i Organizacija slijepih Nikšić. To je prvi zvaničan nastup Crne Gore na međunarodnim takmičenjima u tom sportu za osobe sa teškoćama vida.

Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić kazao je da je zadovoljan što se “lepeza paraolimpijskih sportova” širi u Crnoj Gori.

“Zadovoljan sam što smo uspjeli da u posljednje dvije godine obnovimo golbal ekipu i taj sport koji je veoma značajan, kako za profesionalni, tako i za rekreativni i školski momenat kada su u pitanju osobe sa teškoćama vida u Crnoj Gori”, kazao je Tomić.

On je najavio da krajem oktobra i početkom novembra očekuju nastupi crnogorskih košarkaša u kolicima i plivača na međunarodnoj sceni.

“Košarkaši Paramonta 25. i 26. oktobra učestvovaće na turniru četiri nacije u Beogradu, dok je plivač Ilija Tadić dobio poziv za učešće na prestižnom plivačkom kampu u Istanbulu od 3.do 9. novembra u organizaciji Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC). Najavio bih i Dane parolimpijzma povodom pet godina od prijema u IPC u okviru kojih će od 20. do 23.novembra biti održano niz sportskih, edukativnih i promotivnih događaja”, kazao je Tomić

Bonus video: