Racković: Za dvije-tri godine ponovo ćemo biti šampioni

Navodi se da će generalni sponzor podgoričkog tima biti kompanija Bemaks i da će ekipa nastupati pod imenom Budućnost Bemaks
128 pregleda 0 komentar(a)
ŽOK Budućnost Bemaks, Foto: Saša Jončić
ŽOK Budućnost Bemaks, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 16.10.2014. 11:31h

Nakon četiri godine sa Zetatransom, Ženski odbojkaški klub Budućnost, šampion Crne Gore iz 2012. godine, dobio je novog generalnog sponzora – kompaniju Bemaks, čije će ime biti u nazivu kluba za narednu sezonu, na koliko je potpisan ovaj sponzorski ugovor.

“Renomirana firma Bemaks će nam pomoći u radu i sportskom stvaranju. Krećemo sa novim projektom, imaćemo podmlađen tim naredne sezone, sa prosjekom starosti od 15 i po godina. Imamo dvije djevojke sa 19 godina, zatim igračice rođene 1998. i 1999. godine, a dvije su 2000-godište. To su biseri ženske odbojke. Uz pomoć novog generalnog sponzora Budućnost Bemaks će biti budućnost crnogorske odbojke. Mi ćemo, to je strateški cilj, biti kolijevka talenata i proizvodnja budućih reprezentativki Crne Gore, kao što smo bili i do sada”, rekao je na konferenciji za novinare sportski direktor Budućnost Bemaksa Avdulah Radončić, koji se posebno zahvalio dosadašnjem sponzoru, Zetatransu.

Vrijednost ugovora sa vicešampionom države, kako je kazala direktor za korporativne komunikacije Bemaksa Maša Vukotić, je poslovna tajna.

„Ugovor je za sada potpisan samo za ovu sezonu, ali razmišljamo o dugoročnoj saradnji. To je iznos koji može da zadovolji potrebe kluba. Ne radi se samo o novcu, već i o logistici i opremi. Bemaks je kompanija koja je strateški opredijeljena da posluje na osnovu principa društveno odgovornog poslovanja. Odlučili smo se da ove godine podržimo ovaj ŽOK Budućnost i na taj način damo podršku razvoju odbojkaškog sporta uopšte, sa posebnim akcentom na žensku odbojku. Vjerujem da ćemo zajedno sa rukovodstvom kluba promovisati ovaj sport na pravi način, da ćemo privući još djevojčica da se bave ovim sportom, da će juniorke i seniorke ostvariti značajne rezultate u ovoj sezoni. Koristim priliku da pozovem i ostale privredne subjekte da, po ugledu na nas, podrže crnogorski sport i odbojku, i na taj način daju doprinos zdravom razvoju naše društvene zajednice“, kazala je Vukotić na konferenciji za novinare.

Vladimir Racković, bivši selektor, biće i dalje šef stručnog štaba, ali i koordinator svih selekcija kluba, dok će prvu ekipu na utakmicama voditi njegovi dosadašnji pomoćnici, Ognjen Babalj i Nela Bicić, sa kojima će zajedno raditi na treninzima.

“Ugovor sa Bemaksom je još jedna potvrda da smo u proteklom periodu izvanredno radili i postizali vrhunske rezultate. Hvala Bemaksu što je našao načina i mogućnosti da pomogne ovaj mlad sportski kolektiv, koji će u ovu takmičarsku sezonu ući sa potpuno promijenjenim i izuzetnom podmlađenim sastavom. Prošao je četvorogodišnji period u kojem smo napravili značajne sportske rezultate, a za naredni period smo planirali da što više mlade ženske populacije privučemo da se bavi ovim lijepim sportom”, rekao je Racković, koji je, tađe, zahvalio dosadašnjem sponzoru Zetatransu.

Budućnost Bemaks će u novu sezonu ući sa, praktično, novim timom. Otišle su Neda Vujadinović (Belgija), Dragana Peruničić, Marija Bojović (Luka Bar), Milana Rovčanin, Bojana Medojević (Morača), karijeru je završila Ana Raičević, dok su Jovana Janković i Biljana Bečić otišle u inostranstvo na studije.

„Između dvije takmičarske sezone nijesmo imali čistu situaciju o budućnosti kluba, tako da nijesmo ni mogli obaviti konkretne razgovore sa djevojkama kojima je ugovor istekao. Imali smo i djevojke koje su bile pod ugovorom, a željele su da napuste klub. Izašli smo im u susret i dozvolili im da idu, jer nismo htjeli da imamo nezadovoljne igračice u klubu“, dodao je Racković.

“Probali smo na neki način, u razgovoru sa njima, da dokažemo i pokažemo da to ne bi bio pravi potez za njih. U trenutku pregovora nismo imali argumente i načina da ih zadržimo, bez obzira što su bili pod ugovorom. Mogli smo da iz zadržimo, ali nismo htjeli da u ekipi imamo nekoga ko to ne želi, i dali smo im odriješene ruke. Tek sad pretpostavljam da će sve one vidjeti da su negdje pogriješile i da nisu imale strpljenja i razumijevanja za ono što smo im nagovještavali da Podgorica zaslužuje da ima jedan stabilan sportski kolektiv. Zahvaljujući ljudima iz Bemaksa, mi smo upravo na tom dobrom putu, a rijetkost je danas naći takvog sponzora, kao što je Bemaks, da ne žudi za rezultatom. To je primjer kako treba ulagati u sport, u odmladinu, djecu, to su prepoznali ljudi iz Bemaksa i hvala im na tome”, istakao je bivši selektor Crne Gore.

Racković je istakao da će budućnost kluba biti bazirana na radu sa mlađim kategorijama.

“Vjerujem da saradnja sa Bemaksom neće biti kratkoročna, šta više ubijeđen sam da ćemo ovaj projekat uspjeti da izguramo do kraja i da ću na nekoj narednoj konfereciji moći da obećam nešto što sam obećao prije četiri godine, da će ova ekipa Budućnosti biti lokomotiva ženskog odbojkaškog sporta i boriti se za titulu. Sad slobodno mogu da kažem da ćemo za dvije-tri godine ponovo biti šampioni.

U Budućnost su stigle libero Jelena Milović (Herceg Novi), primač Marija Perošević (Nikšić) i bivša kapitenka Galeba, korektorka Kristina Drešić.

„Ekipa je mlada, ali ima želju i volju da radi, ubzro će se pokazati i rezultati. Možda ove sezone nećemo biti na vrhu, ali uz dobar rad i trud to će se pokazati već sljedeće godine. Ove sezone, Marija, Jelena i ja smo najstarije igračice, i uz našu pomoć ćemo povući ostatak ekipe da idemo ka vrhu", rekla je Drešić.

Njena saigračica Marija Perošević vjeruje da će njih dvije pomoći mlađim odbojkašicama i klubu da ostvari dobre rezultate.

„Nadam se da ću opravdati očekivanja stručnog štaba i pomoći klubu u ostvarenju cilja. Nadam se da ću pomoći da se ekipa vrati na vrh. Daćemo sve od sebe“, rekla je Perošević.

Bonus video: