Dva mladića teško povrijeđena: Sletjeli autom sa aerodromske piste

231 pregleda 0 komentar(a)
Aerodrom Berane, Foto: Tufik Softić
Aerodrom Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 16.10.2014. 08:42h

Saša Lazović (23) iz Bijelog Polja i Branko Raković (19) iz Berana zadobili su povrede opasne po život u saobraćajnom udesu koji se dogodio jutros oko četiri sata, nakon čega su hitno prebačeni u podgorički Klinički centar.

Oni su „golfom 4“ registarskih oznaka BP AT 591 vozili aerodromskom pistom iz pravca sela Dolac, ali se na kraju piste nijesu zaustavili već su produžili preko zemljanog dijela u dužini od sto pedeset metara.

Da su vozili velikom brzinom govori činjenica da su probili neke ograde, kao i da je sa automobila otpao točak. Automobil se više pute prevrnuo, prije nego se zaustavio ispred jedne privatne kuće.

„Jedan od mladića jedva je izvučen iz auta. Za sada nemamamo saznanje ko je bio za volanom. Takođe se vrše analize krvi da bi se ustanovilo da li su mladići bili u alkoholisanom stanju. Nezvanično, vraćali su se sa neke proslave“, kazao je Vijestima policijski službenik.

Osim policije, uviđaju je prisustvovao zamjenik osnovnog državnog tužioca iz Berana.

Aerodromska pista u Beranama ne koristi se već četiri decenije, ali vozači automobila tuda često testiraju brzinu svojih auta. Na njoj su se i ranije dešavali udesi, pa i sa smrtnim ishodom.

Bonus video: