Optuženi za kupovinu ličnih: Neće slikat' kad mu uzmem aparat

Teži incident ispred podgoričkog Osnovnog suda vjerovatno je spriječio njegov branilac Božo Milonjić, sprečavajući klijenta da Zekoviću oduzme fotoaparat
600 pregleda 17 komentar(a)
Aleksandar Keković, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Keković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.10.2014. 06:09h

Prvooptuženi za kupovinu ličnih karata uoči majskih izbora Aleksandar Keković, zaletio se juče prema fotoreporteru “Vijesti” Luki Zekoviću, od koga je galameći tražio da mu kaže: “Koga slikaš, zašto slikaš”...

Teži incident ispred podgoričkog Osnovnog suda vjerovatno je spriječio njegov branilac Božo Milonjić, sprečavajući klijenta da Zekoviću oduzme fotoaparat.

Vidjevši da se Keković namjerio na fotoreportera, Milonjić je pritrčao branjeniku i kazao mu da se skloni odatle.

Keković je poslušao advokata i prokomentarisao: “Neće slikat' kad mu uzmem aparat”.

Zeković je sa koleginicom novinarkom trebalo da “isprati” suđenje jedanaestorici okrivljenih za kupovinu ličnih karata prije lokalnih izbora u Podgorici.

Početak tog procesa, međutim, odložen je jer se četvoro okrivljenih nije pojavilo u sudnici.

Sutkinja Željka Jovović, rekla je da za Toma i Slobodana Čađenovića i Martinu Kovačević nema dokaza o urednoj dostavi poziva za sud, dok će Bojana Bulatovića za sljedeći pretres tražiti preko policije, jer ga sud iz tri navrata nije mogao naći na dostupnoj adresi.

Njima se, kao i Kekoviću, Azemini Arović, Damiri Harović, Ulejmi Kapisazović, Mileni Martinović, Anđeliji Harović, Jovanki Gojković, sudi za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju.

Za ovo krivično djelo je predviđena novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Prema optužnom predlogu, Keković, Arovićeva, Azemina Harović i Bulatović su na protivpravan način uticali su na druge da na lokalnim izborima u Podgorici 25. maja ne glasaju.

Ostali optuženi Kovačevićeva, Kapisazovićeva, Martinovićeva, Anđelija Harović, Gojkovićeva, kao i braća Čađenović, prihvatili su, kako piše u optužnom predlogu, novčanu korist da ne glasaju na izborima u glavnom gradu 25. maja.

Keković je navodno ponudio Azemini Arović da mu preda lične karte svojih poznanika i rođaka, kako ne bi glasali na izborima, predočavajući joj da će za svaku ličnu kartu dati iznos od po 85 eura.

"Sa ovim se Arovićeva saglasila i Kovačevićevoj, Kapisazovićevoj i Martinovićevoj rekla da će im dati po 80 eura ukoliko joj predaju lične karte, što su one prihvatile i uradile... Azemina Arović ponudila je Damiru Haroviću i Bulatoviću da joj predaju lične karte njihovih rođaka i poznanika kako ne bi glasali na izborima, takođe im obećavajući da će im dati po 80 eura. Damir Harović je protivpravno uticao na Jovanku Gojković i Anđeliju Harović, a Bulatović na braću Čađenović, obećavši da će im predati novčanu korist u iznosu od po 80 eura ukoliko im predaju svoje lične karte, što su oni prihvatili i uradili, koje su oni zatim predali Azemini Arović, a ona Kekoviću”, piše, između ostalog, u optužnom predlogu.

Bonus video: