Čađenović meta napada na bratov automobil?

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, automobil “BMW” koji je izgorio na Zlatici, nedaleko od stadiona “Koma”, koristio je Velibor - rođeni brat Saše Čađenovića
127 pregleda 9 komentar(a)
Saša Čađenović, Foto: Arhiva Vijesti
Saša Čađenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.10.2014. 06:19h

Nekoliko minuta prije ponoći u noći između utorka na srijedu, zapaljen je automobil rođenog brata podgoričkog tužioca Saše Čađenovića, a samo par sati kasnije izgorjelo je vozilo bivše sutkinje Maje Zeković.

Iz policije tvrde da preliminarne analize vještaka potvrđuju da se sutkinjin “pežo 207” samozapalio, dok drugi slučaj istražuju.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, automobil “BMW” koji je izgorio na Zlatici, nedaleko od stadiona “Koma”, koristio je Velibor - rođeni brat Saše Čađenovića, ali inspektori vjeruju da je tužilac bio meta napada.

Tužilac nije htio da komentariše događaj, a automobil njegovog brata juče ujutru, nakon uviđaja, uklonjen je ispred kapije kuće Čađenovića, gdje je zapaljen.

Zekovićeva je ispričala “Vijestima” da je automobil parkirala u utorak oko 17 sati u dijelu Dalmatinske ulice preko puta Bloka 5 gdje stanuje.

“Ujutru kada je trebalo da krenem na posao vidjela sam da ga je vatra potpuno uništila”, kazala je Zekovićeva.

Dodala je da je kazala policiji da je i ranije osjećala miris goriva u automobilu.

“Možda je došlo do samozapaljenja. Ukoliko je neko namjerno podmetnuo požar, ne znam ko bi to mogao biti. Niko mi nije prijetio, a sudija nisam više od godinu”, rekla je Zekovićeva, koja već mjesec dana radi kao advokat. Automobil bivše sutkinje bio je kasko osiguran.

Ekipa podgoričke policije za požare eksplozije i havarije obavila je uviđaj i na mjestu događaja na Zlatici izuzela ono što je ostalo od materijalnih tragova.

Zekovićeva je krajem juna prošle godine podnijela ostavku na funkciju sutkinje Osnovnog suda u Podgorici, nezadovoljna postupanjem rukovodstva pravosuđa.

Kao razloge takvog čina, navela je višestruki mobing i opstruiranje njenog rada i napredovanja u karijeri od strane rukovodećih kadrova u pravosuđu.

Mobing i neprofesionalnost, sutkinja je adresirala na predsjednika suda Zorana Radovića, dok je za kršenje ustavnih prava i opstrukcije u napredovanju optužila Sudski savjet.

Radović je tada demantovao njene optužbe, tvrdeći da je prema njoj postupao kao prema svakom drugom sudiji.

Bonus video: