Neko krije nalaz o povredama beranskog šefa policije

"Konačni ljekarski nalaz sa istorijom bolesti još nijesmo dobili i nadamo se da će to biti u toku ove sedmice. Bez toga ne možemo kvalifikovati krivično djelo“, kazala je Golubović
88 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2014. 19:25h

Iz beranske Opšte bolnice juče su saopštili da su iste noći kada je napadnut načelnik tamošnje policije sačinili i predali MUP-u izvještaj o povredama koje je tada zadobio Veselin Krgović. Tvrde da ni policija ni tužilaštvo od njih dodatnu informaciju o tome nijesu tražili. Oni su reagovali na tekst “Doktori ne šalju nalaze o povredama”, u kome su “Vijesti” citirale sagovornika iz tužilaštva da još nijesu kvalifikovali to djelo jer im nije dostavljen ljekarski nalaz o povredama koje je u navodnom napadu zadobio šef beranske policije. To je “Vi jestima” i juče potvrdila osnovna državna tužiteljka iz Berana Gorica Golubović, rekavši da je do njih stigao samo preliminarni ljekarski izvještaj. Iz Opšte bolnice Berane juče su napisali da je dežurni ljekar 7. oktobra, u 2:12 sati detaljno pregledao povrijeđenog, o čemu je sačinjen izvještaj u kome su opisane povrede. “Na zahtjev MUP-a, izvještaj je iste večeri predat MUP-u, tako da ne stoje navodi novnara da dokumentacija nije dostavljena tužilaštvu, jer isto naknadno i nije tražilo nikakvu dokumentaciju od Opšte bolnice u vezi sa kvalifikacijom povreda”, piše u reagovanju iz te bolnice. Tužiteljka Golubović, juče je novinaru saopštila da joj dostavljen samo preliminarani nalaz ljekara specijalste koji je u noći napada pregledao načelnika CB Berane. To, kako je rekla, nije dovoljno za kvalifikaciju krivičnog djela. Ona je objasnila da u tužilaštvu čekaju konačni ljekarski izvještaj o završenom liječenju, sa kompletnom istorijom bolesti, da bi na osnovu toga moglo vještačenjem da se utvrđuje stepen povreda. „Obično to tražimo preko kriminalistike, kao što smo preko njih dobili i preliminarni izvještaj. Konačni ljekarski nalaz sa istorijom bolesti još nijesmo dobili i nadamo se da će to biti u toku ove sedmice. Bez toga ne možemo kvalifikovati krivično djelo“, kazala je Golubović.

Iz Opšte bolnice nakon napada nezvanično je saopšteno da je policijski načelnik teško povrijeđen da je, između ostalog, zadobio potres mozga, ali i da je odbio da bude hospitalizovan. Načelnika beranske policije, prema zvaničnom policijskom saopštenju, napala su dva muškarca na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje. Iz Centra bezbjednosti Berane, “Vijestima” je rečeno da je istraga i dalje u toku, ali da ne mogu saopštavati detalje. Protiv šefa beranske polcije nedavno je pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, nakon što je krajem aprila oduzeto više od 100 paketa cigareta na putu Berane Rožaje. Disciplinski postupak je otvoren na predlog Unutrašnje kontrole, koja je utvrdila da šefovi beranske policije o zapljeni cigareta gotovo 20 dana nijesu obavijestili tužioca. Tužilaštvo provjerava ima li u njegovim radnjama elemenata za pokretanje krivičnog postupka. Prije toga, mediji su o Krgoviću pisali kao o jednom od 40-ak “učenika” kojima je bivši šef policije Veselin Veljović u kampu Zlatica predavao o značaju ulaska države u NATO.

Galerija

Bonus video: