Za Crnu Goru deset medalja

Zlato je u borbama pripalo Niku Junčaju, dok je u formama prvo mjesto zaslužio tim, Medina Kanaćević, Nora Gegaj i Ardiana Karamanaga
333 pregleda 1 komentar(a)
Nik Junčaj, Mario i Nora Gegaj, Foto: Luka Zeković
Nik Junčaj, Mario i Nora Gegaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.10.2014. 15:00h

Crnogorska reprezentacija u tekvondou vratila se sa deset medalja iz Slovenije, koja je bila domaćin 16. Balkanskog prvenstva. Izabranici Borisa Budora su u konkurenciji takmičara iz 11 zemalja osvojili po dvije zlatne i srebrne medalje uz šest bronzanih odličja.

Zlato je u borbama kadeta preko 65 kilograma osvojio Nik Junčaj, a timske prvakinja Balkana u formama kadetkinja su Nora Gegaj, Medina Kanaćević i Ardiana Karamanaga. Karamanaga je u pojedinačnoj konkurenciji bila srebrna u formama a medalju istog sjaja zaslužio je u borbama juniora do 68 kilograma i Mario Gegaj. Bronzana odličja u borbama zaslužili su junior Muhamed Đoković (- 51 kilogram) i Anđela Popović u teškoj kategoriji seniorki (+ 73 kg), dok su u formama na trećem mjestu takmičenje završili Medina Kanaćević i Esad Kraja, koji je bio bronzani i u paru sa Norom Gegaj. U paru su na posljednji stepenik pobjedničkog postolja stali i Medina Kanaćević i Bojan Vladisavljević.

Povodom uspješno zavšenog Balkanskog prvenstva, Tekvondo savez Crne Gore je organizovao konferenciju za novinare, kojoj su pored osvajača medalja, Nika Junčaja, Maria i Nore Gegaj, prisustvovali predsjednik TSCG Nikola Raković, član borda Balkanske tekvondo federaxcije Nikola Gegaj i sekretar Saveza Nikola Raičević. "Na prethodnom Balkanskom prvenstvu sam bio treći, a sada prvi nakon tri borbe koje sam dobio prekidima, tako da sam zadovoljan rezultatom i ostvarenim napretkom. Od naredne sezone takmičiću se u juniorskoj konkurenciji, i nadam, se da ću uz plan priprema nastaviti sa dobrim rezultatima", kazao je Junčaj.

I Gegaj je u borbama bio blizu zlatu, ali je u finalu pri vođstvu 9:7 napravio grešku i morao se zadovoljiti srebrom.

"Ostaje žal što nijesmo ostvarili bolji rezultat u seniorskoj konkurenciji, ali u Sloveniji nijesu korišćene elektronske kacige pa su neke sporne situacije učinile da Balša Radunović ne opdbrani titulu prvaka. Izgubio je od reprezentativca iz Turske, koji je potom osvojio zlato. Iz Balkanske federacije je krenuo zahtjev i nadamo se da će ovi šampionati od narednog takmičenja u Tirani biti turniri G kategorije i bodovaće se za Olimpijske igre, a na takvim takmičenjima je elektronika obavezna. Problem nam je predstavila i povreda Mila Jankovića na treningu pred nastup", naglasio je Gegaj.

Propušteno u Sloveniji naš najbolji senior Radunović, pokušaće da nadomjesti na turniru G kategorije predstojećeg vikenda u Beogradu. "Naš tekvondo ima već nekoliko sjajnih seniora, a mlađi takmičari su sve bolji i u narednim godinama očekujemo i evropske medalje. Napravili smo plan, vrijedno radimo i samo je problem nedostatka novca kako bi naši takmičari imali što više nastupa, jer im fali iskustva i rutine. U Sloveniji su tri naša kadetska reprezentativca bili debitanti", zaključio je Raković

Bonus video: