Tri osobe uhapšenje zbog nedozvoljenog držanja oružja: Ulcinjanin pucao uvis

A.S. je, kako se sumnja, vozilom prošao kroz Ulicu 26. novembra u Ulcinju, gdje je iz pištolja uvis ispalio nekoliko hitaca
3 komentar(a)
pištolj, oružje, zločin, Foto: Shutterstock
pištolj, oružje, zločin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.10.2014. 15:13h

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova su juče i danas od tri osobe oduzeli tri pištolja u ilegalnom posjedu.

Jedna osoba koja je, kako se sumnja, pucala uvis u Ulcinju je uhapšena, druga u Danilovgradu će biti procesuirana u redovnom postupku, dok se u vezi sa trećom osobom u Nikšiću čeka izjašnjenje tužioca o kvalifikaciji nakon vještačenja oružja.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su juče, 14. oktobra 2014. godine, uhapsili A.S. (26) iz Ulcinja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i prekršaj iz čl. 13 Zakona o javnom redu i miru – upotreba vatrenog oružja na javnom mjestu.

A.S. je, kako se sumnja, sinoć oko 22,15 časova, vozilom prošao kroz Ulicu 26. novembra u Ulcinju, gdje je u momentu prolaska pored jednog ugostiteljskog objekta u kojem su građani gledali međunarodnu fudbalsku utakmicu iz pištolja uvis ispalio nekoliko hitaca, nakon čega se vozilom udaljio sa lica mjesta.

Policijski službenici su, kako se navodi, po obavještenju da je jedna osoba pucala u vazduh, preduzeli aktivnosti i oko 23 časa osumnjičeni je priveden.

"Od A.S. je oduzeto predmetno vatreno oružje, pištolj „CZ“ TT M 57, cal. 7,62 mm, koje će biti vještačeno u Forenzičkom centru. Na vještačenje će biti upućene i čaure koje su pronađene na licu mjesta tokom vršenja uviđaja. O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Ulcinju, koji se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i prekršaju iz čl. 13 Zakona o javnom redu i miru", piše u saopštenju.

Tužilac je naložio da se krivična prijava protiv A.S. procesuira u redovnom postupku, što će biti i učinjeno. Ovo lice je, shodno navedenom izjašnjenju tužioca, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka privedeno Područnom organu za prekršaje, zbog pomenutog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su juče, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju i oduzimanju oružja u ilegalnom posjedu, u ulici Serdara Šćepana zaustavili putničko motorno vozilo kojim je upravljao R.J. (54) iz Nikšića. Kod njega je tom prilikom pronađen i oduzet pištolj „CZ“ M 70, cal. 7,65 mm, sa okvirom i dva metka, koji je ova osoba držala u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, koji će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela nakon vještačenja predmetnog pištolja i muncije u Forenzičkom centru.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su danas, postupajući po operativnim saznanjima, u ulici Baja Sekulića kontrolisali G.N. (24) iz Danilovgrada, kod kojeg su pronašli i oduzeli pištolj „CZ“ M 57, cal. 7,62 mm, koji je ovo lice držalo u ilegalnom posjedu. O događaju je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i naložio da se protiv G.N. krivična prijava podnese u redovnom postupku, što će biti u učinjeno. Predmetni pištolj će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: