Ranjavanje Strugara pokazatelj odsustva pravne sigurnosti

Pravedna navodi i da, imajući u vidu seriju nedavnih zločina i sve izraženije ulično siledžijstvo, postaje očigledno da Crna Gora ne može ići naprijed bez snažnog obračuna sa korumpiranom politikom i nagomilanim kriminalom
77 pregleda 11 komentar(a)
Ivan Strugar, Foto: Savo Prelević
Ivan Strugar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2014. 11:06h

Ranjavanje istaknutog sportiste Ivana Strugara nije samo zločinačko nasilje, već i nedvosmislen pokazatelj odsustva pravne sigurnosti, ocijenjeno je iz Pravedne Crne Gore.

Strugar je ranjen sinoć u Ulici Bratstva i jedinstva u Podgorici, preko puta tržnog centra Mall of Montenegro, kada je nepoznata osoba ispalila tri metka u njegovom pravcu, od kojih ga je jedan pogodio u stopalo.

U reagovanju Pravedne navodi se da kriminalizacija i moralni pad crnogorskog društva sve više uzimaju maha.

„Sinoćno ranjavanje i mogući pokušaj ubistva Strugara nije samo zločinačko nasilje koje će osuditi svaki savjesni građanin, već je i nedvosmislen pokazatelj odsustva pravne sigurnosti i trule javne bezbjednosti“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da, imajući u vidu seriju nedavnih zločina i sve izraženije ulično siledžijstvo, postaje očigledno da Crna Gora ne može ići naprijed bez snažnog obračuna sa korumpiranom politikom i nagomilanim kriminalom.

„Društvo se suočava sa posljedicama DPS-ovske vladavine, koja je proizvela nepoštene i metiljave političare i beskorisni pravosudni i policijski sistem“, smatraju u Pravednoj.

Istovremeno, kako su naveli, građani su u teškoj zabludi ako misle da će se brojne društvene protivrječnosti, čija je kruna nekažnjivi kriminal, okončati bez širih posljedica.

„Crnogorska politika je postala magnet za ljude najprizemnijih i najsebičnijih motiva, i to je trenutno najčvršća garancija daljoj kriminalizaciji države i društva“, zaključuje se u reagovanju Pravedne.

Bonus video: