Promovisan "Album nikšićkih književnih uspomena”

Album predstavlja promociju jedne literarne mladosti
0 komentar(a)
Sa promocije u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Sa promocije u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.10.2014. 10:30h

Promocija monografije “Album nikšićkih književnih uspomena”, u organizaciji književne zajednice “Vladimir Mijušković” i JU “Zahumlje”, održana je u okviru Programa podrške kulture u Nikšiću.

U monografiji, koju je izdala KZ “Vladimir Mijušković”, uz pomoć SO Nikšić, nalazi se sve ono što se dešavalo na nikšićkoj književnoj sceni od 1967. godine do danas.

“Ništa nije daleko ako je zapisano, pa tako ni 1967. godina kada je formiran Klub mladih stvaralaca. U seobama i nečuvanju nestalo je podosta materijala koji bi priličio ovom albumu koji predstavlja otpor zaboravu i skroman spomenik knjizi“, kazao je Dušan Govedarica, književnik i jedan od priređivača knjige.

U Albumu se nalazi 499 fotografija i dokumenata i 28 pjesama i on predstavlja, kako je kazao profesor književnosti Slavenko Jovanović, promociju jedne literarne mladosti od 1967. godine do današnjih dana.

“Priređivači albuma napravili su napor da se otrgnu od vremena lirsko poetski iskazi stvaralaca koji su obilježili ili danas obilježavaju vrijeme novog kulturnog prepoznavanja ovog grada“, kazao je Jovanović, koji je član književne zajednice.

Bonus video: