Bulije: Razumijem Batonovo nezadovoljstvo

50 pregleda 0 komentar(a)
Dženson Baton, Foto: Reuters
Dženson Baton, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2014. 19:53h

Direktor Meklarena Erik Bulije izjavio je danas da razumije nezadovoljstvo vozača te ekipe Džensona Batona zbog neizvjesnosti oko potpisivanja novog ugovora.

Meklaren još nije saopštio ko će voziti za tu ekipu u narednom šampionatu Formule 1, odnosno da li će produžiti saradnju sa Džensonom Batonom i Kevinom Magnusenom.

Mediji su posljednjih nedjelja spekulisali da će dvostruki svjetski šampion Fernando Alonso iz Ferarija preći u Meklaren.

Upitan da li je zabrinut zbog Batonovog nezadovoljstva, Bulije je odgovorio odrično. "Naravno da razumijem da se on ne oseća prijatno i da je zabrinut za budućnost. Ali, ja sam zadužen za Meklaren i moramo da napravimo najbolje za naš tim, a vozači su vrlo važan dio razgovora

unutar ekipe", rekao je Bulije, prenijeli su britanski mediji.

"Džensona smatraju dugoročnim rješenjem, ali mi i dalje istražujemo šta želimo da uradimo sa našom postavom za sljedeću sezonu", dodao je on.

Bulije je odbacio navode da Baton u posljednje tri trke u šampionatu mora da se dokazuje kako bi sačuvao posao i rekao da se nada da će ekipa saopštiti imena vozača za sljedeću sezonu prije završetka tekućeg šampionata.

"Znamo Batonovu vrednost. On je bivši svjetski šampion i prvoklasan vozač. Nije potrebno da na sljedećim trkama vozi kako bi sačuvao svoj posao. Nadam se da ćemo donijeti odluku prije završetka šampionata. Tačno je da nam treba nešto više vremena, ali još imamo vremena da to bude prije kraja sezone", rekao je Bulije.

Bonus video: